Порекло презимена Бојановић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Бојановић

Порекло презимена Бојановић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (18)

 • bozidar bojanovic

  Slavim sv.Luku, a zivim u Banja luci.A porijeklo mi je sa Javora Kusici Ivanjica Srbija.Jedino sto znam po prici da nam je porijeklo iz Crne Gore.

  Одговори
 • Bobica

  Moj majka se prezivala Bojanovic, a njeni roditelji su slavili Sv. Stefana, i ziveli su Strbcima, opstina Prnjavor, RS (BIH). Ja nista ne znam o poreklu tog prezimena a volela bih da saznam.

  Одговори
 • Nebojsa Bojanovic

  Moj deda je dosao u Kragujevac kao momak pocetkom 20. veka, ne znam kad ali moja najstarija tetka je rodjena mislim oko 1912. godine. Znam da je deda dosao iz sela Bojanovici koje se nalazi blizu Kusica koje se pominje u jednom od komentara. Inace, deda je bio Solunac a moj pokojni otac je rodjen posle I svetskog rata u Kragujevcu. Dedu ne poznajem jer je umro 8-9 meseci pre mog rodjenja 1954. godine. Moja porodica i ja smo ateisti, ali znam da je deda slavio Svetog Luku.

  Pozdrav, Nebojsa Bojanovic iz Beograda.

  Одговори
 • Svetlana

  Moje devojacko prezime je bilo Bojanovic.Deda (ocev otac) potce iz sela Rakoljici kod Prijedora. U nekim pricama sam cula da prezime potice od neke Boje iz Crne gore. Bilo bi jako lepo da saznam istinu.Poz.

  Одговори
  • mladenko

   gdje živiš bojanović mladenko prijedor gomjenica

   Одговори
   • Stojanka

    Moj otac se prezivao Bojanovic. Rodjen je u selu Busnovi kod Prijedora. U Titovoj Jugoslaviji, to je bila zadnja posta Rakelići. Slavio je slavu Srdjevdan. Ne znam svoje rodjake iz tog dela oko Prijedora.

    Jedan njegov brat od strica, koji je sada pokojni, a zvo se Srećko Bojanovic, ispitivao je poreklo. Navodno, poreklo je iz Crne Gore.

    Одговори
    • Милорад Богдановић

     Драги моји Срђевданци и земљаци, хвала вам што се интереујете за претке своје и посјећујете Порекло наше.

     Препоручио бих да неко од мушких особа од овога рода Бојановића изврши тестирање и ријеши овај ребус за сва времена.

     Ето, ја сам тестирање обавио прије четири године и сазнао да сам хаплогрупа Р1а, карпатско-далматинска грана, која је на овим просторима још и прије доласка Турака. Моја знатижеља је велика да сазнам које су хаплогрупе и остали наши Срђевданци са ових простора:Криваје, Марићи, Стакићи, Стегићи, Савановићи, Бјелаци, Бановићи, Бојановићи, Радоњићи, Вучићевићи, Личине, Грбићи. Само да знате да је један наш Срђевданац, Грбића, са простора око Бихаћа извршио тестирање и иста је хаплогрупа као и моји Богдановићи.
     О свему овоме можете се упознати на нашем Српском ДНК пројекту http://dnk.poreklo.rs/ , као и на нашем Форуму.
     Свако добро желим свим Бојановићима, нашим Срђевданцима.

     Одговори
    • Vesna Vukosavljević

     Stojanka, ja potičem od istih Bojanovića. Deda mi se zvao Manojlo i imao je sestru Stoju. On je iz okoline Prijedora došao u Beograd i tu su rođeni stričevi i otac. Slavili su Srđevdan, a poznavali smo i strica Srećka. Volela bih da saznam više. Javi mi se. Hvala Vesna.

     Одговори
 • Vesna

  Bojanovici iz sela Brezova kod Ivanjice. Slave Svetog Luku – 31.oktobar. Po prici starijih Bojanovica bila su tri brata koja su iz Crne Gore dosli u Srbiju,dva su ostala u Brezovi i Kusicima opstina Ivanjica. Treci je otisao u Bosnu.Pozdrav za sve Bojanovice

  Одговори
 • Zoran Bojanovic

  Cg,selo Krusi,opstina Pg,to su pravi korijeni Bojanovica,slava Sveti Nikola..

  Одговори
 • Jelena Bojanovic

  Ima nas i u Bosni. 🙂 Slavimo Lazarevu subotu. Po prici starijih, tri brata zivjela u okolini Niksica, zbog neimastine odlucili da se sele, jedan ostao dole, jedan otisao u Vojvodinu, a jedan, ciji sam i ja potomak, dosao u okoliku Sarajeva.

  Одговори
 • Milan Bojanović

  Ja , moj otac i moj brat smo jedini Bojanovići koji trenutno po imeniku žive u Nišu. Od svojih predaka znam samo do čukun dede koji se zvao Milosav.
  Slavimo Sv. Luku i znam da smo poreklom iz Crne Gore a da Bojanovića ima i oko Ivanjice.
  Voleo bih da znam konkretnije odakle smo rodom.
  Deda mi je živeo u Ivanjici a za vreme rata su bili na Mokroj Gori odakle su prešli u niš pred kraj rata.

  Одговори
 • Miladin Bojanovic

  Zivim u Rakovici,rodjen sam u Kusicima opstina Ivanjica,. Moj otac se zvao LJubisa,deda Milan, a pradeda Milutin.Slavimo Sv.Luku.Pozdrav za sve Bojanovice.

  Одговори
 • Boro Blazov

  Moja baba po ocu je od Bojanovica selo krusi MONTENEGRO

  Одговори
 • Dragoljub Poljakovic

  Moja baka ili po Bunjevačkom majka, Bojanović Marija, rođena je u Subotici. Poreklom je Bunjevka, po veroispovesti bila je katolkinja. O daljem poreklu ništa neznam.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top