Porekla prezimena Bogićević

5. mart 2012.

komentara: 16

[toggle title=”TESTIRANI BOGIĆEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Bogićević

Haplogrupa: R1a Z280 CTS3402- Šarenaca klaster

Poreklo: Jasenica, Zvornik, Republika Srpska

Krsna slava: Lazarevdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (16)

Odgovorite

16 komentara

  1. Porodice-familije po mestima prebivališta u Šumadijskoj Kolubari, Bogićević.
    Prema knjizi Petra Ž. Petrovića „Šumadijska Kolubara“, prvo izdanje 1939. godine, drugo izdanje 1949. godine, najnovije izdanje 2011. godine u sastavu knjige „Šumadija i Šumadijska Kolubara“ – edicija „Koreni“ – JP Službeni glasnik Republike Srbije i SANU.

    Ostale podatke porodica Bogićević, odakle su i kada doseljeni kao i Krsnu slavu možete saznati u tekstovima pomenutih mesta, koji su postavljeni ili će biti uskoro postavljeni.

    -Arnajevo
    -Barič
    -Sokolova
    -Šušnjar

  2. Sekula

    Familija Bogićević ima i u Moravickom okrugu u selu Kaculice ,Ljubicu i Dragacevu

    krsna slava Jovandan

  3. Stevan Bogicev

    Da li neko zna za prezime Bogicev?
    Postojanje i istorija..?

    • Srđan Bogićev

      Ja sam iz Vršca, moja porodica je tu barem 5 generacija koliko znam, mesto Pavliš, slavimo svetog Nikolu, po priči mog dede, neki moj predak je promenio prezime pa smo od Bogićevića postali Bogićev kako bi izbegao da plaća porez Turcima kad su osvojili Požarevac, onda smo mi navodno prešli Dunav i nastanili se u Pavlišu ,opština Vršac. Postoji trag da se prezime Bogićev pojavilo oko 1749. u Vršcu

  4. Marija Bogicevic

    Moj otac je iz sela Bogicevici, starim putem ka Niksicu, opština Danilovgrad u CG. Slava je Sveta Petka.

  5. Ljubiša Bogićević

    Moj otac je iz sela Knežice pored Petrovca na mlavi,kasnije se i u Petrovcu nastanjuju i moj deda se rodio u tom selu, pradeda isto, čukundeda je iz sela Veliko laole, imao je rodjenog brata koji je imao jednu ćerku i to je to, tu se gubi trag…moj otac je 80ih isao po crkvama od mesta do mesta da vidi dokle to ide i dokle se to pruza i koliko se sećam iz priča njegovih to je staro vekovima i vuče korene iz Crne gore.Inače ja sam iz Omoljice, pored Pančeva.

    • Luka Jelić

      Pozdrav Ljubiša,

      Jesu li vam rođaci Bogići/Bogićevići iz Velikog Laola koji slave Svetog Kirila Slovenskog 27. februara po gregorijanskom kalendaru?

      Valjalo bi da izvršite testiranje Y hromozoma, to bi vam sigurno pomoglo u istraživanju porekla.

      • Ljubiša Bogićević

        Stvarno ne znam, znam samo da taj deo Bogićević u Velikom Laolu je ugasen jer se ta ćerka udala i tako uzela od muža prezime, gde mogu da idem da se testiram i to odradim?

  6. Nevenka Bogićević

    Moj otac, Joleta (otac Blažo) je iz sela Bogićevići, , opština Danilovgrad u CG. Slava je Sveta Petka, pleme Bjelopavlići

  7. Julija Bogićević

    Ja potičemo iz porodice koja dolazi iz Kosjerića ( Radanovići, zaseok Zabava). Naša krsna slava je Nikoljdan. Bilo je sedmoro dece Bogićevića. Rasuti su po celoj Srbiji. Šabcu, Valjevu, Novom Sadu, neki su ostali u Kosjeriću.

    • Djordje Bogićević

      Pozdrav Julija

      Moja slava je isto Nikoljdan,pa sumnjam da možda dodjemo neki rod? Moj predak Bogić (Konstantinović) se doselio iz Kolubarskog(Valjevskog) kraja u Kruševac u selo Dvorane, kada je ubio 2 turcina. Ako imate neke podatke o vašem poreklu,voleo bih da se cujemo.
      Srdačan pozdrav

      • Miloš Bogićević

        Pozdrav, ja sam Bogićević iz valjevskog kraja. Da li znate možda koji deo Valjeva je u pitanju? Sa sigurnošću tvrdim da su se moji Bogićevići kojima i ja sam pripadam doselili u okolinu Valjeva iz Crne gore.

        • Đorđe

          Pozdrav, nažalost ne znam iz kog su dela, znam samo da se predak Bogić doselio u Kruševac zbog turske potere,otac mu se najverovatnije zvao Konstantin zbog prezimena Konstantinović.Koju slavu slavite?

  8. Lazović Donje Stravče

    Mi potičemo od Drekalovića nekad smo zivjeli na Ubli,a naši stari su presli u Donje Stravče Kuči dje i danas živimo.Rodoslov nas je PUNISA,PERO,RADOVAN,PULJE,SAVA,NIKOLA,LAZO,VUKA,VUKSAN,ILIKO,LALE,DREKALE. Javite se Lazovići