Balabanović

5. mart 2012.

komentara: 3

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Danica

    Moj pradeda Trivun Balaban i pradeda Kosare Balabanović (ne znam mu ime) bili su rođena braća. Nije mi poznato kada je Kosarino prezime Balaban promenjeno u Balabanović, pretpostavljam da je to učinjeno kada su Kosarini preci došli iz Bosne u Srbiju (na Kosovo). Kosara je rođena oko 1927-28 i bila je novinarka, urednica i autorka emisije “Znanje-imanje”. Dobitnica je Oktobarske nagrade (dva puta) u Radio Beogradu, kao i novinarskih nagrada “Svetozar Marković”. Umrla je 2018. god.
    Moj deda je Milan Balaban iz Teočaka kod Bihaća, imao je desetoro dece, moj otac Mihajlo je imao osam kćeri, posle II sv.rata je koloniziran u banatsko selo Krajišnik. Krsna slava nam je Petrovdan.

    • Buljancevic Olivera

      Postovani,
      Javljam se kao potomak Milicana Balabana. On je dosao iz sela Teocak u Suvi Do kod Lipljana. Tamo se prezime menja u Balabanovic.
      Moj pradeda se zvao Gojko Balabanoviv a deda Milan Balabanovic. Otac mi se zvao Ljubomir Balabanovic. Deda i tata su rodjeni na Kosovu osakle se sele posle drugog svetskog rata u Vojvodinu ,tacnije u
      Backo Dobro Polje. Odatle kasnije odlaze za Cupriju gde smo brat i ja rodjeni.
      Pometuta Kosara Balabanovic mi je baba.sigurna sam da poatoji veza izmedju predhodnog komentatora i mene pa bih ga molila da mi se javi.