Балабановић

5. марта 2012.

коментара: 3

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

 1. Danica

  Moj pradeda Trivun Balaban i pradeda Kosare Balabanović (ne znam mu ime) bili su rođena braća. Nije mi poznato kada je Kosarino prezime Balaban promenjeno u Balabanović, pretpostavljam da je to učinjeno kada su Kosarini preci došli iz Bosne u Srbiju (na Kosovo). Kosara je rođena oko 1927-28 i bila je novinarka, urednica i autorka emisije “Znanje-imanje”. Dobitnica je Oktobarske nagrade (dva puta) u Radio Beogradu, kao i novinarskih nagrada “Svetozar Marković”. Umrla je 2018. god.
  Moj deda je Milan Balaban iz Teočaka kod Bihaća, imao je desetoro dece, moj otac Mihajlo je imao osam kćeri, posle II sv.rata je koloniziran u banatsko selo Krajišnik. Krsna slava nam je Petrovdan.

  • Buljancevic Olivera

   Postovani,
   Javljam se kao potomak Milicana Balabana. On je dosao iz sela Teocak u Suvi Do kod Lipljana. Tamo se prezime menja u Balabanovic.
   Moj pradeda se zvao Gojko Balabanoviv a deda Milan Balabanovic. Otac mi se zvao Ljubomir Balabanovic. Deda i tata su rodjeni na Kosovu osakle se sele posle drugog svetskog rata u Vojvodinu ,tacnije u
   Backo Dobro Polje. Odatle kasnije odlaze za Cupriju gde smo brat i ja rodjeni.
   Pometuta Kosara Balabanovic mi je baba.sigurna sam da poatoji veza izmedju predhodnog komentatora i mene pa bih ga molila da mi se javi.