Порекло презимена Вукојевић

4. марта 2012.

коментара: 7

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (7)

Одговорите

7 коментара

 1. Dijana Jankovic

  Postovanje, administracijo i svi oni koji citate i istrazujete svoje korene!

  Moje devojacko prezime je Vukojevic. Poticem iz Karlovca, Hrvatska. Moji preci ziveli su na podrucju Korduna, opstina Cetingrad, selo Bogovolja, to je najdalje sto znam.
  Moj deda zove se Petar Vukojevic (r.1929.), ziveo je u Bogovolji do 60-ih godina proslog veka a onda se seli sa porodicom u Karlovac.
  Iz dedinih prica znam da su se njegovi roditelji zvali Nikola i Cvijeta Vukojevic. Nikola Vukojevic poginuo je za vreme II sv.rata na Petrovoj gori. Nikolini roditelji bili su Vukojevic Petar i Milija. Cvijetini roditelji bili su Krmar Pajo i Stana.
  Volela bih znati vise, ako je moguce….. Hvala unapred!

 2. Dijana Jankovic

  Zaboravila sam dodati da moji Vukojevici slave slavu Sv. Vraci (14.11.)

 3. Veselin

  Molim vas ako neko zna za poreklo prezimena Vukojevic,selo Drenova nadomak Brusa,Srbija.

 4. Војислав Ананић

  ВУКОЈЕВИЋ (п.к). Вукојевићи (п), у Седларима (Попово). Сматрају се “старинцима, али су, ипак, однекле доселили”. Један су род са Глушцима, Меданима и Педалима у овом селу. Славе Св. Стјепана као и остали у Седларима. Сваки досељеник “морао је узети ту славу” (59:141.142). Вукојевићи (к), у Грабу, Вељацима, Вашаревићима, Клобуку и Шиповачи (Љубушки). Старином су из Дувна. У Вељаке су дошли из Клобука, у другој половини 19. вијека: “један је дошао прије 50, други прије 30, а трећи прије 20 година, и то сви на женинство.” У Вашаревиће су доселили из Кашића код Љубушког. У Клобуку се сматрају старосједиоцима, а у Шиповици “не знају одакле су”. У овом селу се “јако множе” (59:300.304,308,309).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 5. Влашанин

  Вукојевићи у Седларима су род са Медарима и Пендама,а не Педалима,то презиме непостоји.Медари и Пенде,Рунде Глигићи Љепаве потичу од Иванишевића из Риђана,који су од Иваниша Драгојевића кој се из Риђана преселио у Попово поље у село Пољице.Вукојевићи су од Вукоја Иванишевића који се преселио у Седларе у Поповом.Од његовог брата који се бавио пчеларством,скупљао мед су Медари у Седларима.

 6. Влашанин

  Глушци су друга хаплогрупа немају никакве генетске везе са Вукојевићима,нису род,а нису род ни са другим Иванишевићима.

 7. Влашанин

  Вукојевићи из Седлара нису род са Иванишевићима,који су хаплогрупа I2a.Вукојевићи су из Клобука код Љубушког,где су дошли из Седлара као Вуковићи,у Клобуку примили католичанство и прозвали се Вукојевићи.Од њих су Петровићи у Љубушком.Вукојевићи који су се вратили у Седларе су остали православни.Они су од Вуковића из Бањана.Вукојевићи у Седларима славе Стевањдан,као и друге фамилије.