Порекло презимена Вукићевић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Вукићевић

Порекло презимена Вукићевић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (27)

 • Милодан

  Фамилије-презимена Вукићевић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Губеревац
  -Доње Јарушице
  -Лукањ
  -Светлић

  Одговори
 • Miroslav Vukicevic

  Poreklo prezimena Vukicevic
  Poticu iz Crne Gore i to iz Vasojevica. Sela u kojima ima dosta kuca Vukicevica su Vranjestica, Bare Kraljske, Batal. Inace po gradovima ih ima dosta u Kolasinu, Beranama, Podgorici i Beogradu.

  Одговори
 • Aleksandar

  Iz priče mog oca,dede,babe prezime Vukićević potiču iz Crne Gore sela Trešnjevo kod Andrijevice.

  Одговори
  • драгана кнежевић рођена Вукићевић

   Мени су такође помињали ,отац и стричеви, село Трешњево. Моји славе Светог Јована Крститеља. Из Црне Горе прешли у Херцеговину, у Придворце код Требиња. Коју славу ви славите?

   Одговори
 • mile

  u selu zvanom lopatnica u centru tog sela pise centar vukicevica.u tom selu ima najvise vukicevica

  Одговори
 • Aleksandar

  Ja slavim Svetog Arhangela Mihaila 21.11

  Одговори
 • Bojan

  Po prici dede i oca, iz sela Doli kod Niksica. Tri brata se odselila u Kursumliju, Novi Pazar i Rasku. Slava je Sv. Nikola.

  Одговори
  • Branka

   Cao Bojane

   Meni je Otac od Vukicevica iz Pazara tacnije iz Pavlja. I slavi Slavu Svetog Nikolu. Moguće je da smo svojina.

   Pozdrav

   Одговори
  • Ivan

   Da li se zna kako su se zvali ta tri brata i kad su se otprilike odselila? Moj čukundeda Milovan je otišao iz CG ( okolina Nikšića ali ne znam tačno odakle) kraj 19. i početkom 20.v, pradeda je isto rođen tamo ali odrastao i živeo kod Kuršumlije kao i moj deda i otac. Čukundeda je nastradao na KiM u nekim borbama, ne dugo po dolasku iz CG, zato ovi posle njega(deca siročad) nisu znali ili nisu smeli da pamte tačno mesto odakle je došao …

   Одговори
  • Ilija

   Zdravo bojane… Meni je deda pricao da su njegovi preci iz okoline berana,od pradede pa na dole sve su iz novog pazara,sve do mog OCA,a ja Sam rodjen u Jagodini….Tako da tvoja prica IMA logike

   Одговори
 • Vesna

  Prezime Vukicevic je preuzeto od pretka koji se doselio na juzne obronke Kopaonika iz Crne Gore.Koje je njegovo prezime, ne znam.On je sa bracom iz CG dosao prvo na Pester (mislim da je u pitanju selo Junaci) a onda su se podelili.Potomci njegove brace su Filipovici.Slava je Sv Petka.
  Ukoliko neko ima neke informacije, znacile bi mi u daljem istrazivanju.
  Hvala

  Одговори
 • Раде Бракочевић

  Весна, једини поуздан начин је да организујете да се уради днк тест по мушкој линији. У току је повољна акција у организацији Друштва српских родословаца „Порекло“. Више на овом сајту. Пожурите, пријавите брата, рођака Вукићевића.

  Одговори
 • Pax

  Vukicevici su poreklom iz plemena Pjesivci kod Niksica,slave slavu sve ti Jovan Krstitelj pjesivacki 6 oktobra

  Одговори
 • Милош Вукићевић

  Вукићевићи, од којих ја потичем су из села Бањски Суви До, 3 км од Бањске на КиМ. Пореклом смо Дробњаци (мада не знам презиме тачно, за које бих из дна душе волео да сазнам). Наиме, од три рођена брата, Вукића, Макса и Радосава – настале су фамилије Вукићевићи, Максовићи и Радосављевићи. Сви славимо Ђурђевдан.

  Одговори
  • VUKICEVIC BUDIMIR -BUDO

   Jedan ogranak Vukicevica raselio se iz Lijeve Rijeke zbog rata sa Turcima 1643 godine i preselio se u Drobnjake tada su se preselili i Karadzici u Drobnjacima . Vukicevici su se vrlo kratko zadrzali i odselili su prema Rasiji-Raskoj a takodje i jedan dio Karadzica prema Trsicu to je ogranak Vuka Karadzica. Vjerovatno su i tvoji Vukicevici iz Lijeve Rijeke porijeklom Vasojevici.

   Одговори
  • Lazar

   Ja sam Vukićević i slavim Đurđevdan. Isto su mi pričali o radosavljevićima i o tri brata koja su se nekako zvala isto je prezime iz crne gore mislim da je planina durmitor nisam siguran

   Одговори
 • VUKICEVIC BUDIMIR -BUDO

  Vukicevici su potomci Nemanjica od Volka-Vuka Nemanjica sa Hvosna-Kosova iz Pljesine gornje i dojne kod Urosevca, Pred najesdom osmanlija raselise se po SRPSKIM zemjlama „Sto se nesce u lance vezati to se zbjeza u ove planine da ginemo i krv prolivamo da junacku amanet cuvano sveto ime i svetu slobodu“ tako je VLDIKA RADE pjevao u GORSKOM VIJENCU.
  Svi vukicevici su nekad slavili slavu Nemanjica Sv. ARHANGELA MIHAILA. Medjutim raseljavanjem po SRPSKIM zemljama prihvatali su obicaje i slave koje su se slavile u tim mjestima. Obicno su Sv.Arhangela Mihaila slavili kao prislavu , to su cinjeli da neni zaboravili porijeklo, ali to se zaboravilo.
  Neznam , nijesam cuo za 50 godina koloko pamtim da je Vukicevic ozenio Vukicevku. Ja sam sa Bukove Poljane, Vasojevic. U Vasojevicima postoje dva ogranka Vukicevica Bukova Poljana i Bare Kraljske a takodje i Vranjestica to su jedni te isti Vukicevice, takodje Zabrdje pored Andrijevice ti Vukicevici su sa nama isto. Selo Tresnjevo takodje naseljavsju Vukicevici isto krvni srodnici. Postoje Vukivevici u Ljesanskoj nahiji takode smo krvni srodnici oni su prije 300 godina odselili iz Lijeve Rijeke kolijevke Vasojevaca. U Crnoj gori postoje Pljesivci pored Niksica tamo takodje postoje Vukicevici zatim na Ljubotinj pored Cetinja, u Dolovima vise Herceg Novog i odatle se Sljivo Vukicevic preselio na Zabljak i od njega nastalo prezime Sljivancanin jedan dio je zadrzao prezime Vukicevic i na Zabljaku ih Bogu hvala ima dosta. Svi skoro slave razlicite slave osim ovih Vukicevica sto zive u Vasojevicima mi slavimo istu slavu Sv.Arhangela Mihaila.

  Одговори
 • Dejan

  Poštovani, Vukićević sam iz sela Milatovići kod Guče , uradio sam rodoslov do 1710 godine, ima Vukićevića u Crnoj Gori, Kopaoniku i Beogradu, došao sam do saznanja da su braća Ivo, Vuko i Vukić iz Nevesinja u Hercegovini 1692 došli u selo Ubli kod Herceg Novog, slava je Djurdjevdan.

  Одговори
 • Ljiljana Vukićević

  Očevi preci naselili su se pre oko 200 godina u selu Guncati, opština Knić, na putu Kragujevac-Čačak. Došli su iz Crne Gore. Slavimo slavu Cveti.

  Одговори
 • Dejan

  Вукићевић, Ђурђевдан, Милатовићи, Лучани

  Припада хаплогрупи R1a-Z280, карпатско-далматинској грани Y2613>Y2608. Поседује не тако честу вредност DYS385=12-15. Од резултата из табеле, најближе поклапање има са Ајблом из Граца (2/23, род З), с тим што се на маркеру DYS458 разликују за две вредности. Релативно блиско поклапање на овом броју маркера, поготово у случају хаплогрупе R1a, и узевши у обзир разлике на DYS385 и DYS458, вероватно значи да ова два резултата ипак нису ближе повезана у скоријем периоду.

  Одговори
 • Dejan

  род Z280>Y2613 З (тестираних: 2)
  115 Ајбл католик Грац/АУС R1a Z280 Y2613>Y2608 13 25 16 10 11 14 10 14 11 31 14 14 20 11 17 19 18 11
  116 Вукићевић Ђурђевдан Милатовићи/Лучани/СРБ R1a Z280 Y2613>Y2608 13 25 16 10 12 15 10 14 11 31 16 14 20 11 17 19 18 11

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top