Видачковић

4. март 2012.

коментара: 3

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Marinko Antonić

    Prezime Vidačković postoji u mestu Bočac, opština Banjaluka, u dolini Vrbasa, na putu Banjaluka – Jajce. Neki žive i u Banjaluci, Sloveniji, Austriji. Krsna Slava im je sv. Pantelejmon, 09.avgusta.

  2. Александра Видачковић

    Видачковићи су у великој сеоби Срба пребегли од Турака из Рашке за тадашњу Босну а данашњу Републику Српску. Настанили су се око Бања Луке. Моја велика фамилија Видачковића настанила се испод Козаре, између осталог у селу Турјак, селу Кијевци (Градишка), Козарска Дубица…Сви смо Срби, православне вере и славимо Светог Алимпија Столпника, заштитника животиња. Судбина нас је даље понела за Београд, Србију, Аустрију, Немачку, Канаду, док је један део породице остао у Републици Српској. Ово је информација од Александре Видачковић, која је завршила Факултет ликовних уметности у Београду и живи у Бечу али и Београду а чији је отац Саво Видачковић ишао од села до села око Бања Луке, од рођака до рођака и сакупљао податке својих предака.

    Срдачан поздрав

    Александра Видачковић