Poreklo prezimena Vićanović

4. mart 2012.

komentara: 9

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Komentari (9)

Odgovorite

9 komentara

  1. Vićanović

    Zanima me poreklo prezimena Vicanovic loza

  2. Aleksandar

    Moja porodica je od kraja 19 veka živela u okolini Loznice, selo Korenita.
    Čukundeda je tu došao iz Bosne, okolina Bjeljine. Najverovatnije je tu pobegao kao ustanik,od osvete Turaka posle prvog Srpsko- Turskog rata 1876 godine, jer je dobio posao na manastirskom imanju i nešto zemlje. Naša slava je Alimpijevdan.
    Našao sam u knjizi “Semberija, etnografska monografija” da u mestu Dvorovi kod Bjeljine ima Vićanovića, ali ne slavimo istu slavu, kao ni sa Vićanovićima iz sela Bradić koji su blizu našeg sela.
    Da li se zna još neki Vićanović koji slavi sv. Alimpija, i da li po slavi mogu naći pretke.

    • zorica

      Dragi Aleksandre,

      Moj suprug je poreklom iz Loznice, i slavimo Svetog Alimpija.

      Pozdrav
      Zorica

    • Nikola

      Pozrav Aleksandre. Ja sam Nikola Vićanović iz M. Zvornika. Slavim Sv. Alimpija. Kod M. Zvornika ima selo Čitluk gde ima jos dosta Vićanovića koji takodje slave Sv. Alimpija.

    • Miloš

      Poštovani,
      porodica moje majke je Vićanović iz zaseoka Čitluk opština Mali Zvornik. Slave Alimpijevdan.
      Njen otac Spasen Vićanović je bio vojnik od 1912 do 1920. Nosilac je Solunske spomenice. Inače moja majka se udala preko Drine u Bosnu, selo Drinjača. U selu Čitluku još ima živih potomaka moga dede Spasena Vićanović.

  3. Tomislav

    Nemam pojma o poreklu Vicanoviv selo Tupanci kod Valjeva e sad slave Alimpije Arandjrlov dan po ocu nosim prezime a.po majci Lazarevac.Vrlo retko prezime Vicanoviv ali zvučno deluje

  4. Aleksandar

    Korenita je selo 10-20km od Bradica odnosno Bradic od Loznice je 15km. U Bradicu zivimi sa familiom Vicanovic, nema na mnogo par kuca sada, a pre je bilo mnogo vise. Mi slavimo Avramije.

    • Marija

      Da li ste u porodici imali zenu Leposavu? Meni je otac rekao da pre nego sto se udala za njegovog dedu a mog pradedu da se prezivala Vicanovic i da je iz Bradica, hocu da napisem porodicno stablo a moj otac ne zna kako su se zvali njeni roditelji…