Порекло презимена Вићановић

4. марта 2012.

коментара: 7

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (7)

Одговорите

7 коментара

 1. Вићановић

  Zanima me poreklo prezimena Vicanovic loza

 2. Aleksandar

  Moja porodica je od kraja 19 veka živela u okolini Loznice, selo Korenita.
  Čukundeda je tu došao iz Bosne, okolina Bjeljine. Najverovatnije je tu pobegao kao ustanik,od osvete Turaka posle prvog Srpsko- Turskog rata 1876 godine, jer je dobio posao na manastirskom imanju i nešto zemlje. Naša slava je Alimpijevdan.
  Našao sam u knjizi “Semberija, etnografska monografija” da u mestu Dvorovi kod Bjeljine ima Vićanovića, ali ne slavimo istu slavu, kao ni sa Vićanovićima iz sela Bradić koji su blizu našeg sela.
  Da li se zna još neki Vićanović koji slavi sv. Alimpija, i da li po slavi mogu naći pretke.

 3. Tomislav

  Nemam pojma o poreklu Vicanoviv selo Tupanci kod Valjeva e sad slave Alimpije Arandjrlov dan po ocu nosim prezime a.po majci Lazarevac.Vrlo retko prezime Vicanoviv ali zvučno deluje

 4. Aleksandar

  Korenita je selo 10-20km od Bradica odnosno Bradic od Loznice je 15km. U Bradicu zivimi sa familiom Vicanovic, nema na mnogo par kuca sada, a pre je bilo mnogo vise. Mi slavimo Avramije.

  • Marija

   Da li ste u porodici imali zenu Leposavu? Meni je otac rekao da pre nego sto se udala za njegovog dedu a mog pradedu da se prezivala Vicanovic i da je iz Bradica, hocu da napisem porodicno stablo a moj otac ne zna kako su se zvali njeni roditelji…