Poreklo prezimena Vilotijević Reviewed by Momizat on . Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: „Drobnjak i porodice u DROBNJAKU i njihovo porijeklo“, II dopunsko izdanje, Beograd, 1997, IŠ 'Stručna knjiga' VILOTIJEVIĆI (žive na Duž Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: „Drobnjak i porodice u DROBNJAKU i njihovo porijeklo“, II dopunsko izdanje, Beograd, 1997, IŠ 'Stručna knjiga' VILOTIJEVIĆI (žive na Duž Rating:
You Are Here: Home » Prezimena » Poreklo prezimena Vilotijević

Poreklo prezimena Vilotijević

Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: „Drobnjak i porodice u DROBNJAKU i njihovo porijeklo“, II dopunsko izdanje, Beograd, 1997, IŠ ‘Stručna knjiga’

VILOTIJEVIĆI

(žive na Dužima)

Vilotijevići su se ranije prezivali Grgurovići, a još ranije Dančulovići, po Dančulu, sinu vojvode Đurjana. Današnji Vilotijevići su od Vilotija Grgurovića, koji je živio u 18. vijeku. Vilotije je imao brata Pavića, od koga su Pavićevići. Današnji Vilotijevići su od Vilotijevih sinova Redža, Save, Kika, Radojice i Peja. Radojica je bio poznati junak. Početkom 20. vijeka bio je poznat Mrdak Vilotijević, kao dobar domaćin i junak. Poginuo je na Mojkovcu 1916. godine. Mrdakov sin, dr Radoš, pripadnik NOP-a od 1941. godine, nalazio se na dužnostima referenta saniteta brigade, referenta i upravnika divizijske bolnice.

Vilotijevića ima u raznim mjestima naše zemlje.

Slave Savindan.

IZVOR: Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: Drobnjak i porodice u Drobnjaku i njihovo porijeklo, 1997, priredio saradnik portala POREKLO Vojislav Ananić

 


Komentari (1)

  • Željko

    Lijepo bi bilo kada bi ste u jednom članku uveli tagove, to jeste kada bi ste govorili o jednom selu i nabrajali sve porodice, odnosno prezimena, na ta ista mogli pristupiti samo klikom.
    Inače svaka čast na sajtu.

    Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top