Порекло презимена Вукајловић

3. марта 2012.

коментара: 23

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (23)

Одговорите

23 коментара

 1. kejsi

  Moji Vukajlovići su iz Guberevaca kod Guče. Poreklo vodi iz Hercegovine, slava Djurdjevdan

 2. Stevo Vukajlović

  Pozdrac prezimenjaci svi moji pretci su iz mjesta Brestovo opština Doboj.
  Slavimo slavu sv,Luka 31.10.
  Pozdrav svima,

 3. Marko

  Moje poreklo je sa majčine strane je od Vukajlovića sa Rudnik planine, deda se zvao Milisav, pradeda Jovan,a čukun-deda Sreten, po priči majke Sreten se doselio iz Crne Gore ( ili negde iz tog dela) na Rudnik. Slavimo Sv. Arhangela Mihaila.

  • Мирослав Вукајливић

   Моји су из Велике Грабовница код Бруса. Славимо св. Архангел Михајла. За то село се наводи податак из 1836(ако не грешим, сигуро 17 век) да има 16 кућа и да су дошли из Мораче. У то време је постојала Црна Гора и седам брда. Тек је на конгресу ваљда Берлинском Морача придодата Црној Гори.

  • Мирослав Вукајливић

   И ја трагам из ког дела… Иста нам је слава… Моји су баш дуго из Бруса(село Велика Грабовница) неко је тамо написао да је по првом попису из 1836.затечено 16 кућа и да су дошли из Мораче. Ја не знам нисам сигуран и немам кога да питам. Волео би да знам али за сада знам само за ближе претке да су из Бруса, неких 7 колена

 4. Dragana

  Pozdrav za Miroslava, moj deda Borivoje Vukajlovic je rodjen u selu Velika Grabovnica, opstina Brus,

 5. Ivan

  Poreklo prezimena Vukajlović po predanju moga dede koji se zvao Mileta Vukajlović vodi iz plemena Vasojevića iz CG. Naime neki Vasojević Vukajlo je imao 3 sina, koji su zbog krvne osvete morali da napuste CG. Jedan sin je poginuo, drugi je otišao u Hercegovinu, a treći u selo Velika Grabovnica kod Brusa. Vukajlovići vode poreklo od ta dva brata, što bi značilo da su ili Hercegovci ili iz Rasinskog okruga. Dosta Vukajlovića ima i u Topličkom okrugu (okolina Prokuplja).

 6. Pablo Vukajlović

  Yo soy Pablo el mayor de los Vukajlović de Argentina, mi abuelo Mirko llego desde su pueblo natal a los 17 años a estas tierras. Era nacido en Trpijna, hoy Croacia. Cerca de la frontera con Serbia.