Порекло презимена Прибановић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Прибановић

Порекло презимена Прибановић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (3)

 • Ljubomir

  Pribanovic je moje prezime. Voleo bih da saznam nesto vise o poreklu. Slavimo slavu Sveti Toma (19. oktobar) Nalazimo se u podrucju Aleksandrovca i okoline.

  Одговори
  • Небојша

   У селу Веља Глава (Александровац) постоји род Прибаковића. Славе Св. Тому, а пореклом су из Јошаничке Бање (Ибар).

   Прво су доши у Венчац, где су имали неку заваду са Турцима па су морали прећи у Вељу Главу. Рођаци су им Прибаковићи у Венчацу.

   Презиме Прибановић нисам проашао у околини Александровца.

   Занимљиво да се слава Св. Тома јавља код неких великих родова у овом крају. У питању су Пуношевци и Кљајићи, по свему судећи пореклом из Црне Горе.

   Одговори
   • Vlada

    Pribanović je prisutnije prezime od Pribaković i mislim da je istog porekla, vremenom je napravljena slovna greška. Inače poreklo je od oca kneza Lazara koji se zvao Pribac ili Pribak, vlastelin na dvoru cara Dušana.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top