Перотић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Перотић

Перотић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

  • Војислав Ананић

    ПЕРОТИЋ (п), у Чваљини (Попово), Побрђу (Горње Храсно) и у Мостару. Према предању, поријеклом су са острва Шипана. У Чваљини су одавно насељени. Године 1690, у овом селу помиње се Иван Перотић. Из Чваљине су доселили у Побрђе, гдје живе „близу 180 година“. Зову их и Станковићи. Славе Лучиндан, а раније су славили Јовањдан (84:64,115,156; 59:286). Има их и у Загребљу (Дрежница, Мостар). Сматра се да су дошли из Ралутна. Први пут се у овом селу спомињу 1850. године (173:48).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top