Пејиновић

1. марта 2012.

коментара: 2

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Саша Панчевачки

    Пејиновића са варијантама презимена Пејновић, Пеиновић има у сремском селу Белегишу и њихова крсна слава је Аранђеловдан, надимак по коме су познати је Пејнови. Пореклом су из Крајине (по породичном предању из Лике) али не знају из ког места тачно. У Белегиш су дошли пред крај 18.века.
    Оно што је занимљиво је да се у Банату јавља презиме Пејин и да та породица слави Аранђеловдан. По предању једног од старијих чланова породице Пејини су староседеоци у Банату који су дошли пре Сеобе са Чарнојевићем 1690.године. Наводно су пореклом из Гораждевца у Метохији одакле су прешли на Рудник а одатле у Банат.

  2. Саша Панчевачки

    Најстарији Пејиновић/Пејновић/Пеиновић пронађен у оскудним матичним књигама у Белегишу био је Ђорђе Ђока Пејиновић (1874-1948). Његови отац и мајка могу бити Павле Пеиновић (1835-1917) и Алка (умрла у 93.години) али конкретних доказа у матичним књигама за то не постоји јер су матице сачуване тек од периода 30-тих година 20.века.