Пејиновић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Пејиновић

Пејиновић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (2)

 • Саша Панчевачки

  Пејиновића са варијантама презимена Пејновић, Пеиновић има у сремском селу Белегишу и њихова крсна слава је Аранђеловдан, надимак по коме су познати је Пејнови. Пореклом су из Крајине (по породичном предању из Лике) али не знају из ког места тачно. У Белегиш су дошли пред крај 18.века.
  Оно што је занимљиво је да се у Банату јавља презиме Пејин и да та породица слави Аранђеловдан. По предању једног од старијих чланова породице Пејини су староседеоци у Банату који су дошли пре Сеобе са Чарнојевићем 1690.године. Наводно су пореклом из Гораждевца у Метохији одакле су прешли на Рудник а одатле у Банат.

  Одговори
 • Саша Панчевачки

  Најстарији Пејиновић/Пејновић/Пеиновић пронађен у оскудним матичним књигама у Белегишу био је Ђорђе Ђока Пејиновић (1874-1948). Његови отац и мајка могу бити Павле Пеиновић (1835-1917) и Алка (умрла у 93.години) али конкретних доказа у матичним књигама за то не постоји јер су матице сачуване тек од периода 30-тих година 20.века.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top