Порекло презимена Несторовић

28. фебруара 2012.

коментара: 22

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (22)

Одговорите

22 коментара

 1. Миливоје

  Породица Несторовић из села Влахиња општина Куршумлија слави Св. Илију.Мој чукун деда Миладин и његов брат Вујадин доселили су се негде крајем деветнаестог века из Луковске Бање или њене околине. Зато нас и сада зову Луковци. Један њихов брат отишао је у село Гргуре иста општина Незнам му име они су променили презиме у Миленковић али славе исту славу Св. Илију…велика смо фамилија има нас највише у Београду , Аустралији ,Куршумлији…

 2. Marija

  Moji Nestorovici subiz Velike Zuoe kodbPrijepolja,al moj pradjed se doselio u Pribojsku Banju…tu ima dosta Nestorovica.Krsna slava Sv.Nikola

  • Моји Несторовићи су пореклом из Ивања. Славимо св. Николу. Доселили су се 1880 у Чачак, где сам и ја одрастао и ишао у школу. Предак који се доселио у Чачак звао се Јован, то је мој прадеда, сахрањен је на чачанском старом гробљу. Његови преци су Милош и Мирко. Јован је имао сина, мог деду Владислава (умро1941), а мој отац Божидар (1926 – 2014) умро је у Банату, код мене, пошто сам тада радио по разним местима у јужном Банату, али сахранио сам га у Чачку. Иначе сам лекар, однедавно у пензији. Милан Ст. протић, историчар и политичар каже да је његова мајка од Несторовића.

  • Nemanja

   Moji Nestorovici su iz Toplickog kraja Blace Prokuplje

  • Nenad Nestorovic

   Rođen sam u Prijepolju, zivim i radim u Bgd-u i veoma sam zainteresovan za svoje poreklo. Po kazivanju starijih mog djeda i drugih rođaka nase poreklo je iz Crne Gore, iz plemena Kuci doseljeni na prostor današnjeg Sandžaka OP. Prijepolje u periodu 19 vijeka, tačnije nesto prije Berlinskog kongresa. Uobicajeno razlozi iseljavanja iz Crne Gore krvna osveta i potraga za boljim životom. Bice mi zadovoljstvo da se neko od srodnika uključi u prepisku zajedno proširimo saznanja o zaj. poreklu.

 3. Predrag

  Izvorno poreklo prezimena Nestorovic potice sa Cetinja. Od srpske dinastije Crnojevića. Svi ostali Nestorovići su doseljinici poreklom od Crnojevica. Moji Nestorovici su poreklom od dva rodjena brata koja su se doselila iz Cetinja u Prijepolje negde krajem 19tog veka. Jedan brat je naselio selo Dernovu a drugi Veliku Zupu. Inace slavimo Svetog Nikolu

  • Ana

   Evo i mi slavimo Svetog Nikolu, pricali su mi da su se nazi doselili u Cupriju iz Crne gore. Znam samo da se otac od mog cukundede zvao Jola. Cukun dea se zvao Nikola i imao pet sinova i jednu cerku. Svi zivimo u Cupriji i to u istoj ulici.

 4. Nikola

  Sa mamine strane Nestorovići, iz Prijepolja, krsna slava Sveti Nikola. Sigurno su u Prijepolje došli iz Crne Gore.

 5. Zorica

  Nestorovici sa mamine strane iz mesta Banjani kod Uba .Ima ih i u Obrenovcu i svi su bliza ili dalja rodbina.Krsna slava Sveti Nikola.

 6. Branislava Grujičić

  Moje krvno prezime je Nestorović ( deda je usvojen, pa smo jedina loza mnogobrojne porodice koja ima novo prezime ,,Grujičić”). Iz usmenog predanja saznala sam da su se preci sa ovim prezimenom doselili iz istočne Hercegovine, a ne iz Crne Gore kao većina Nestorovića. Naselili su Rađevinu ( selo Kostajnik – između Loznice i Krupnja) gde ih i danas ima mnogo i svi su u rodbinskim vezama.Moj deda ( usvojen) se zvao Milovan Nestorović i bio je najmlađi od trojice sinova prababe Jevrosime i pradede Ivka . Ivkov otac je bio Marinko (moj čukundeda), a njegov Jovan( moj navrdeda). Jovanov otac je bio Nestor ( koji je verovatno i začetnik našeg prezimena i loze, ali niko nije uspeo da dođe do nekih konkretnijih podataka o njemu, njegovom poreklu i putanji doseljavanja, kao ni tačnoj vremenskoj odrednici doseljenja). I dedina braća koji su ostali sa prezimenom Nestorović imali su brojne potomke , tako da je familija zaista mnogobrojna. Pokušavala sam sa još jednim rođakom iz te druge linije da napravim što verodostojnije porodično stablo, ali…..proces nikada i nije doveden do završetka jer je preostalo veoma malo starih koji bi mogli da nam pruže verodostojne informacije. Nažalost…..Trebalo je krenuti mnogo ranije u prikupljanje podataka….Međutim, niko od nas nije kao mlad svestan šta sve gubimo odlaskom naših starih. Dok mi shvatimo, uglavnom postane prekasno. Inače, ova familija slavi Đurđevdan kao svoju Krsnu slavu. Elem, vama unapred hvala na bilo kakvoj dodatnoj informaciji.

 7. Dragana NESTOROVIĆ

  Moji NESTOROVIĆI su doseljeni iz istočne Hercegovine u 18veku u selu Ripanj u podnožju Avale krsna slava ĐURĐEVDAN .Naš potomak se zvao NESTOR I brat mu MATA .Tako su dve velike familije u selu NESTOROVIĆ od NESTORA I MATIĆ od MATE ima nas dosta velika familija i svi slave istu slavu i međusobno rod dalji i bliži. Meni je poznato da je ovako išla moja loza NESTOR SIN ILIJA ,ILIJA SIN ŽIVOTA ,ŽIVOTA SIN RADOJE,RADOJE SIN MIODRAG, MIODRAG SIN MILORAD I MILORAD ĆERKA DRAGANA .POZDRAV ZA SVU MOJU FAMILIJU GDE GOD DA ŽIVE.