Poreklo prezimena Nekić Reviewed by Momizat on . Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Rating: 0
You Are Here: Home » Prezimena » Poreklo prezimena Nekić

Poreklo prezimena Nekić

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam


Komentari (5)

 • Nekić Živorad

  Prezime NEKIĆ je u mnogo manjoj meri zastupljeno u Srbiji,to sam saznao iz telefonskog imenika…Ja sam Nekić Živorad, inače sam rodom iz sela Ljubižda kod Prizrena gde sam bio nastanjen i živeo do rata 1999. godine kao i veći broj mojih rodjaka. Prezimena Nekić bilo je i u Prizrenu, nekoliko porodica, i nikada se nisam zapitao ko su oni i odakle potiču.
  Inače, najstariji predak za koga znamo je bio Nedeljko Nedeljković koji se u Ljubiždi doselio negde oko 1850 godine, imao je četvoricu sinova i to: Stojana, Tomu, Savu i Mladena. Posle njegove smrti porodicu je predvodio Toma i kao najznamenitiji u porodici ostavio je trag na obnovljenoj crkvi Sv.Nikole u selu Ljubiždi kao Toma Nedeljković. On je imao i skraćeno ime ili nadimak kao „Tom Neka“ i predpostavlja se da je otuda i nastalo prezime Nekić.
  Danas, nažalost, u selu Ljubiždi više nema Nekića. Svi su proterani, ima ih najviše u okolini Beograda, Smederevu, Kraljevu, Lazarevcu, Aleksincu, Mladenovcu i nas u Kragujevcu. Posedujem zapis stabla Nekića od 1820 godine pa do današnjeg dana, inače vodjeno je samo po muškoj liniji.

  Odgovori
 • Ivana nekic

  Dobar dan, moje ime je ivana Nekic, I od uvek me je zanimalo odakle potice prezime Nekic. Deka mi je ispricai dve price, Ali ni I nije siguran . Spomenuli ste da imate stablo Nekica. Ako niste bili ljubazni da mi posaljete na e mail adresu , bila bi vam zahvalna .
  Sa postovanjem
  Ivana Nekic
  [email protected]

  Odgovori
 • zoran nekic

  i mene bi zanimalo porodicno stablo koje posedujete….bio bih vam zahvalan ako mi posaljete na e-mail adresu

  Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top