Poreklo prezimena Nešić

28. februar 2012.

komentara: 93

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (93)

Odgovorite

93 komentara

  1. Nemanja Nesic93

    Moj deda je poreklom sa Kosova. Slavimo sv. Nikolu. Jako malo informacija posedujem o poreklu. Ne znam ni tacan deo Kosova ali je Kosovo sa sigurnoscu. Sa Kosova su otisli u Kursumliju a zatim dalje u svet. Svako ko je Nesic sa Kosova i ima informacije, pisite braco i sestre

    • Milica Nesic

      Dao, moj deda nije sa kosova ali je iz Pirota isto smo Nešić.

    • Bojan Živković

      Poreklom sam od Nešića, sa Kosova i Metohije. Po papirima, tapijama zemlje, koje imamo predak je iz Peći. Jedan od braće odlazi ka Požarevcu, drugi ka Mladenovcu, a moj predak, Nešić Živko, se naseljava u okolini Pirota. Najdalje što se zna, je to da su poreklom iznad Boke Kotorske.

  2. Zoran Nesic

    Nemam nikakvu informaciju o mojim precima..po onome sto mije pokojni otac pricao,doseljeni su u toplcki kraj u selo Vica,i slavimo DJURDJEV DAN,iz okoline Uzica.Sretao sam i cuo prezime Nesic tu i tamo,,nije nesto posebno cesto.Ali me interesuje poreklo odakle su mi preci.Ako ikako moze da se dodje do podataka,,jedino sto se secam je,da se deda zvao Djurdje Nesic,rodj 1892,umro 1974.

  3. Nešić Ljubomir

    Pozdrav svima.
    U selu Bogdanje kod Trstenika živelo je i živi dosta Nešića,konkretno moji od kad ja znam:Ljubomir, Mirko,Sreten,Danilo, Miroljub. ..
    Slava Sveti Nikola.
    O poreklu prezimena se ne zna puno. . . .

  4. Jelena Nešić

    ,, Po svome traganju znam pouzdano da su Nešiće u selu Senju kod manastira Ravanice(blizu Ćuprije,Jagodine i Paraćina) uvek nazivali Kosovcima, što znači da su došli sa Kosova, otprilike posle Kočine krajine, krajem 18.veka, kao doseljenici na manastirsko imanje kao zemljoradnici. Izgleda da je to bilo poveće bratstvo, jer je po pričanju pre Drugog svetskog rata bilo u Senju 47 kuća Nešića. Svi su slavili Sveta Petku.”
    Iz knjige ,,Posveta Petru(Nešiću) Moroviću ”
    Ako neko slavi Sv.Petku od Nešića, neka se javi ? Veliki pozdrav braćo i sestre