Порекло презимена Млађан

26. фебруар 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Ilija Šikman

    Tragajući za poreklo prezimena Šikman, našao sam da je u selu Kolunić kod Bos. Petrovca bilo 4 kuće, koje su se u Kolunić doselile iz Ratkova kod Ključa, gdje su se zvali MLAĐANI.Jedan zakolje pticu, kojoj ŠIKNE krv iz vrata, pa tome su prozvani Šikmani.

  2. milosm

    Prezime Mladjan je bilo u Kordunu, selo Maljevac, slava je Djurdjevdan. Bilo je devet porodica sad nema ni jedna svi su dosli u Srbiju sezdesetih godina.

  3. darko

    prezime mladjen postoji u selu Kocevic pored Ervenika odakle su pre 230 godina dosli iz grada Kamengrad-a preko Sarajeva gde su neki od njih ostali ,i dan danas zive u nekim delovim Sarajeva (Vogosca) i svi su pravoslavci

  4. darko

    Svako ko nosi prezime Mladjen je ili ateista (dete komuniste) ili pravoslavac , slava njihova (tj. nasa) je Stefan Decanski -sveti kralj—-sto je jedna od starijih slava i retkih a slavi se na kosovu polju —–odakle smo verovatno u prvoj srpskoj seobi pokrenuli se ka brdima kopaonika i presli ih te preko valjevskih brda i reke tare usli u danasnju Bosnu.prezime Mladjen se pominje u vreme brace Mrnjavcevica u Skadru srpskoj tadasnjoj prestonici.