Микавица Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Микавица

Микавица

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

  • Slobodan

    Mikavice su unikatno prezime. Sve Mikavice potiču iz Budimlije u Višegradskom Starom Vlahu. U Budimliju Mikavice su se doselili u 18. veku iz sela Gornji Ravanci gde su se prezivali Dućilovići. Slave Svetog Đorđa (6.maj) Postoji i jedna familija Mikavica koja potiče od Ranka Milićevića koji se u 19.veku doselio sa Zlatibora i oženio se Obrenijom Mikavica te uzeo njeno prezime. Ova porodica Mikavica slavi Svetog Sergija i Vakha( 20.oktobar)

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top