Мазалица Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Мазалица

Мазалица

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

 • Војислав Ананић

  МАЗАЛИЦА, презиме постало од надимка. Мазалице живе у овим мјестима: Пакрац, Велико Двориште, Горња Крајина, Карловачко владичанство, Доња Суваја, Доњи Дубовик, Мали Радић, Пуцари, Раковица, Рујишка, Црквени Бок (16).
  Презивали се Богуновићи, који су у ове крајеве, према породичном предању, доселили се из Рашке преко Далмације (Зрмања) и Лике. Братственици су им Ковачевићи, Пјанићи, Пашићи и Бероње. Славе Јовањдан (14, 308).
  Помало ружно презиме Мазалице су добиле у Дворишту због старог претка Јове Богуновића који је стално нешто мазао, фарбао и осликавао. Род Богуновића је врло стар, па према томе и Мазалице, које су тако назване крајем XVIII вијека (према запису Ђоке Мазалића).

  Извор: Миловој Родић – КНЕЖИЦА У КНЕШПОЉУ, Лакташи, 2006.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top