Poreklo prezimena Masnikosa

26. februar 2012.

komentara: 7

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (7)

Odgovorite

7 komentara

  1. Mislio sam da niste objavili prezime “Masnikosa” pa htedoh da reagujem da bi pri kraju uočio da ste, verovatno, naknadno upisali ovo prezime. Niste, ako sam dobro uočio, upisali prezime “Maslaković” koja potiče iz okoline Niša, imao sam (dok sam radio) jednog kolegu sa tim prezimenom. Takođe, postoji fudbalski sudija sa tih prostora koji sudi Telekom ligu Srbije (druga liga) i u štampi piše da je iz Niša.

  2. Srdjan

    Ovo prezime se pravilno pise Mastikosa.Potice iz Like.Danas mastikose uglavnom zive u Ostroj luci i okolnim mijestima.Mastikose slave Djurdjevdan.

    • Mile

      Juče sam bio sa čovekom Massnikosa poreklo iz Like selo Boričevac kod D.Lapca.i da su mu se svi preci naselili u Oštra Luka i slave Đurđevdan

  3. Srdjane gresis! Ja se prezivam Masnikosa i nisam iz Like nego iz Dalmacije. Jedino si bio upravu da slavim Djurdjrvdan

    • Mile

      Čovek kojeg sam juče sedio se preziva Massnikosa i iz like je.tamošnja sela Boričevac,Kalati itd su naseljavali Srbi iz Dalmacije.

    • Srdjan

      Ja se prezivam Mastikosa, i na ovim prostorima mi tako kazemo, mozda grijesimo, ali nije cudo da se razlikuje na odredjenim mjestima. Porijeklom smo iz Like, to svi govore. Mozda su i vasi iz Like otisli u Dalmaciju.