Порекло презимена Мамула Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Мамула

Порекло презимена Мамула

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

  • Defendor

    Занимљиво је да Мамуле срећемо на простору Кордуна и Барање и да и једни и други славе Јовандан као крсну славу. Реч је највероватније о сеоби која се одиграла уочи сеобе Срба под патријархом Арсенијем III Чарнојевићем 1690. године, када су опустеле крајеве Јужне Угарске (у овом случају конкретно Барање), населили родови са простора Карловачког и Вараждинског генералата. До сада су из ове сеобе потврђене још две породице, Товјани, први пут поменути 1540. године у Бихаћу, а пореклом из Тоуња, и Зундановић, први пут поменути 1551. године у Сењу, као војници приморске крајине.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top