Мужијевић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Мужијевић

Мужијевић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

  • Војислав Ананић

    МУЖИЈЕВИЋ (п), у Горњем Пољу код Коњица и у Коњицу. У Коњиц су дошли из Горњег Поља након аустроугарске окупације, када је и отпочело насељавање „православних породица“ у овај град. Први православни становник Коњица био је Лазар Мужијевић, који је купио кућу и окућницу у биизини данашње Терзића куће. Ова стара породица дала је више културних посленика, међу којима су посебно запажени Илија и Тодор Мужијевић (90:183,190,212). Могуће је да су даљом старином, као и Пухали, од Мужијевића који се помињу у Љубомиру. Требиње (59:262).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top