Мраковић

25. фебруар 2012.

коментара: 6

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

  1. Milena

    Mrakovici su poreklom neki kazu iz sela Zagarač u Crnoj gori, a zatim su naseljeni u Hrvatsku (Glina), selo Vlahović.

    • Дејан

      Потврђујем горњи коментар (Милена) мој отац Стеван је рођен у Влаховићу (Глина). Потврда да су Мраковићи пореклом из села Загарач крај Даниловграда постоји у књизи “Презимена у Црној гори”.

  2. Durmitor123

    Mrakovici su porijeklom iz Crne Gore, jedino sto je upitno da li imaju kakve veze i praporijeklo sa Mrkovicima, ili su pak zasebno pleme iz sela Zagarac.

  3. Zoran

    Po prici mog oca ( rodjen u Arilju – selo Godovik / Gorobilje ) je FILIP MRAKOVIC ( pleme Drobnjak – Piva ) usao u sukob sa Turcima u okolini Pive i odbegao u Kosjeric, verovatno krajem sedamnaestog veka.

    Jedan od njegovih sinova, FILIP ( ili mozda Vilip ) je dao prezime mojoj ocevoj liniji = Filipovic

    Krsna Slava nam je Djurdjevdan.

    • Dejan Filipovic

      Upravo ista priča sa moje strane,moji sa očeve linije su iz Duškovaca ima ih 29 kuća i slavimo Sv.Luku,mi smo od 1974 u Americi tako da je to sve što znam,jedan moj čiča je otišao u Banat i tamo nas mnogo ima,pozdrav rođo.

  4. Данко Мраковић

    По ономе што сам сазнао од својих рођака и успео да пронађем, Мраковићи воде порекло из Доњег Загарача у близини Даниловграда, Катунска нахија. Родоначелник је Радман, од кога су Радмановићи, потом Ђурићи, затим Пешовићи, а од њих Мраковићи. Мраковића сада има у Црној Гори, Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини. Иако пореклом из истог села, сада су подељени на три вере и четири нације. Православни Мраковићи славе различите славе- у ЦрнојГори углавном Свету Петку, моја породица у Србији Слави Никољдан, у Глини је било сто кућа Мраковића,а они славе Ђурђевдан. Има доста Мраковића муслимана- Бошњака, као и католика- Хрвата. Требало би отићи у Доњи Загарач по још одговора, племе Загарачи верно осликава муку и тугу нашег напаћеног рода!