Порекло презимена Мршевић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Мршевић

Порекло презимена Мршевић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (2)

  • Miroslav Mršević

    Моји Мршевићи су из Миоча, општина Рудо , Република Српска. Тренутно их тамо има око 20 кућа.Крсна слава Ђурђевдан.Ту живе око 170-180 година. По предању прешли су из Горње Буковице после убиства Смаил-аге(Дедагина времена). Прелаз је био у више етапа. Неки су остали у Крушеву , општина Пљевља, а остали су пошли даље на подручје Ожља (планина Ожаљ у општини Прибој), а одатле су наставили према Бићу. Планина на граници општина Прибој и Рудо. До пре 150 година моји Мршевићи су били на Ставору (село Касидоли) – при врху Бића , па су после прешли на другу страну Бића у Миоче. Они су ту дошли из Крушева (Пљевља) , док су у исто село дошли други Мршевићи (рођена браћа или блиски рођаци не зна се) , али са Ожља. Вероватно су једни друге звали. Тако у Миочу имамо две гране Мршевића (горње и доње) који славе исту славу , знају да су јако блиски по сродству , али не знају тачно ни како су се звали ти који су први прешли Бић у турско доба, ни да ли су били рођена браћа или први рођаци. У принципу типична селидба сиромашних херцеговачких породица са југа на север.

    Одговори
  • Kristina Mrsevic

    Da li imate informacije o poreklu Mrsevica koji slave Svetog Nikolu? Odakle je nase poreklo?

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top