Порекло презимена Младеновић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Младеновић

Порекло презимена Младеновић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (68)

 • Mladenovic

  Zivim u Srbobranu, slavim Vavedenje presvete bogorodice i moj deda se doselio iz sela Pridvorica opstina Blace. Nemam nikakav siguran podatak o poreklu Mladenovica osim sto se deda seca prica iz detinjstva da su se tri brata sa Kosova iz sela Dren ili Drenica (mislim da je opstina Leposavic) doselila u Pridvoricu sa porodicama, pre prvog svetskog rata. Pre nekog vremena sam naleteo na internetu na podatak da je prvi Mladenovic bio Branko Mladenovic ciji je najmladji sin bio Vuk Brankovic koji je i upravljao bas tom oblascu odakle su se Mladenovici po dedinoj prici doselili u Pridvoricu. Izuzetno me interesuje poreklo moje porodice pa se nadam da mi mozete pomoci ili me makar uputiti odakle da pocnem istrazivanje. Hvala

  Одговори
  • Zorica Mladenovic

   Devojacko prezime mi je Mladenovic oceva slava Vavedenje, pordica je nastanjena oko 150-200 godina prema spomenicima tu u Lestanu kraj Beograda, opstina Grocka, gde nas ima 6 kuca. Ne znamo odakle je nas predak doseljen samo sam cula od jednog rodjaka da je neki nas pradeda dosao kao posinak u Stevanovice i dobio imanje od coveka umesto njegovog nastradalog/umrlog sina da bi se ozenio njegovom uovicom od sina , imala je kcerku iz prvog braka.Kolko sam shvatila najstariji je bio taj pradeda Kosta, koja, Kostadin Mladenovic od koga se razgranala porodica.

   Одговори
  • Марко

   Ја сам исто Младеновић, отац ми је из Придворице код Блаца, Ранђел се зове… Наша фамилија тј део фамилије се доселио у Придворицу после срспко турских ратова 1878… Прадеда ми се звао Ранђел као и отац, а мислим да је имао браћу Јанка, Бранка и Јаблана…. Сваке године најмање по месец дана сам у Придворици, а живим у Београду…. Исту славимо славу наравно, само не знам ко је теби прадеда био, а род смо сигурно…

   Одговори
  • Марко

   И да доселили су се из Дрена, а мени је отац причао да у Србобрану има наше фамилије…

   Одговори
   • Zorica Mladenovic

    Nisam napisala da je po dokumentima o zemljistu u katastarskim knjigama najstariji moj cukundeda Konstantin (ili Kostadin pise i jedno i drugo ime u dokumentima,) zatim njegov sin a moj pradeda Jovan koji je imao bracu Koju(Kostadin, Budimir i ne znam koliko jos brace i sestara jer su umrli mladi , poginuli, ili bili bez potomstva. Moj pradeda Jovan je umro 1949 i nadziveo sina a mog dedu Vladimira zvanog Laka ,koji je bio kraljev oficir i narodni poslanik, umro mlad sa 47 godina 1947. Moj deda Vladimir je imao 4 sina i to : Miodrag zvani Cadj rodjen oko 1920 , Zivotu, Blagoja zvanog Busa i mog oca Dimitrija zvanog Car, rodjen 1930. Svi nastanjeni u Lestanu kod Bubanj Potoka ili ti Auto pijace Beorad, opstina Grocka. Iz prica se secam (rodjena sam 1968 a brat Zoran 1960, zivimo trenutno u Svedskoj) da su stariji pricali da smo rod sa Mladenovicima iz sela pored to jest iz Vince koji su potomci mislim Branka Mladenovica sa kojima smo izgubili kontakt kao i sa Mladenovicima u Beogradu. Mi svi u Lestanu kod Beograda slavimo kao sto rekoh Vavedenje presvete Bogorodice.

    Одговори
    • Zorica Mladenovic

     …opet dodatak. Moj deda Vladimir je rodjen 1900 godine a njegov otac a moj pradeda Jovan zvani Jova je ziveo 92 godine znaci da je rodjen 1857 a njegov otac Konstantin je zavisno od toga koliko je bio star kad je dobio mog pradedu kao najstarie ili najmladje dete mogao biti rodjen izmedju izmedu 1800 i 1830. Moj cukundeda je imao osim mog pradede Jovana i sina Ljubomira i cerke Ljubicu i Cvetu.Nisam sigurna da li su Koja(Kostadin) i Budimir bili njegovi sinovi ili braca kao sto ranije napisah, mozda sam izmesala.koji su rano umrli, poginuli itd.Isto se sacam da je baba Nikolija pricala da smo rod sa Todorovicevima iz Lestana koji su stara porodica u Lestanu, zvani Zandari.

     Одговори
 • Ivan Mladenović

  Živim u Smederevu,slavim Svetog Nikolu. Doseljen sam 1999. iz Stanišora (Gnjilane,KiM). Moja familija (Mladenovci) već dugo godina živi u Stanišoru (blizu 200 godina) ali smo poreklom iz sela Tuđevce (opština Kosovska Kamenica). Prezime Mladenovic nosimo po Mladenu koji se doselio u Stanišor,mada veći deo familije nosi prezime Jovanovic po Mladenovom sinu Jovanu. Po kazivanjima koja je zabeležio Atanasije Urošević 1920. god. u Stanišor smo se doselili iz Tuđevca zbog krvne osvete. Danas u Tuđevcu nema nijedne srpske kuće,na jednom mestu vide se ostaci stare crkve. Inače u Gnjilanu je nekad živela familija Arsić koja je takođe doseljena iz Tuđevca 1830.god.Velika je verovatnoca da smo bliski srodnici

  Одговори
 • Милодан

  Порекло бројнијих фамилија-презимена ваљевске Тамнаве по књизи „Антропогеографија ваљевске Тамнаве“ Љубомире Љубе Павловића, издање 1912. године.
  Место-када су досељени-одакле су досељени-Крсна слава-напомена.
  МЛАДЕНОВИЋ

  -Лончаник, прва половина 18. века, Стари Влах, Јовањдан, уз Бранковиће, велика задруга.
  -Новаци, прва половина 18. века, Коцељева, Стевањдан, уз Михаиловиће, од коцељевачких Бабића.
  -Дрен, друга половина 18. века, Кланица у Колубари, Јовањдан, уљези у Гавриће.
  -Љубинић, после 1827. године, Бањани у суседству, Ђурђевдан.
  -Стублине, после 1827. године, Куклин код Ниша, Аранђеловдан.
  -Тулари, после 1827. године, Врагочаница у Подгорини, Лучиндан.
  -Ђуковине, после 1827. године, Осечина у Подгорини, Јовањдан.

  Одговори
 • Милодан

  Кад сам већ ту: У списку презимена на „М“ немате, замислите, Мусиће (додуше изумрли су) моје директне претке а има их и у Свилеуви и ко зна где још диљем земље Србије.
  Дакле:
  МУСИЋ

  -Јабучје*, прва половина 18. века, Вировци у Колубари, Ђурђиц.
  *Мусићи су од непричавских Гавриловића и вировачких Јанковића и чудо да су данас одржане родбинске везе. У селу се зову још и: Ћатићи, Стевановићи, Шљокићи (изумрли), МИЛИЋИ, Радованчевићи, Јакшићи (изумрли), Ћосићи и Тејићи и сви су у горњем делу села, до Рукладе и Лајковца и сви славе Ђурђиц.
  -Свилеува*, прва половина 18. века, Невесиње, Ђурђевдан.
  *Мусићи су стара и доскорашња свештеничка породица, која је имала доста угледних и виђених својих представника у селу и ближој околини. У селу се зову још и: Протићи и Перићи.

  Одговори
 • Mladenovic iz Pocerine

  Mladenovica ima u selu Slatina, grad Sabac. Prema zapisima i porodicnim pricama, pre Prvog ustanka, moj daleki predak Mladen se tu doselio iz Komirica, opstina Osecina. Njegov brat Janko je ostao u Bojicu, susednome selu i od njega su postali Jankovici. Slava je Jovanjdan.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Младеновић по местима живљења у Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Младеновић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Драгијевица
  -Горњи Лајковац
  -Златарић
  -Осечина
  -Суводањ

  Одговори
 • dusan

  Ja sam Dusan Mladenovic iz Leskovac,otac se zvao Ivan,pra deda Milorad,njegov rodjeni brat Miodrag,njihov otac Aleksa a majka Ankica rodjena negde u poljskoj na granici sa Nemackom!Inace pra dede rodjen u Beograd opstina Resnik ziveo ceo vek u Leskovac pa ti sad meni kazi odakle je moje poreklo.Hvala

  Одговори
 • Nikola Mladenovic

  Moji takodje sa Kosova, slavimo Sv. Nikolu, Nerodimlje (Urosevac). Izgleda da nam je Kosovo prapostojbina,

  Одговори
 • Vitomir Mladenovic

  Zovem se Vitomir Mladenovic, a rodjen sam u selu Modran kod Bijeljine, Slavim krsnu slavu Sveti otac Nikola. A imam neke podatke da su se moji doselili iz Pecke Patrijarsije iz jednog mesta Istog se zovalo ,jer to nam je pricao sa kolena na koleno pra pra deda Vuk ,a on se doselio sa bratom Obrenom oko 1800 i neke godine u Semberiju sa Kosova. I pricao je da je vise od pola familije ostalu u Istogu negde na Kosovu. Igrom slucaju upoznao sam jednu gospodju Koja zivi na Kipru a Preziva se isto Mladenovic i poreklom je iz istog mesta sa Kosova koje se zove Istog i slavi Krsnu slavu Nikoljdan. Tako da se ta prica poklapa sa pripovedanjem mog pra pra dede odakle smo doselili. A dosao sam jos do podataka da se jedan dio porodice Mladenovica odselio u Negotinsku krajinu u jedno mesto Golubilje na obali Dunava , i tamo isto zive Mladenovici koji su dosli od Peci sa kosova .
  Jedina mi je varijanta ostala , da to proverim u Peckim Manastirima, ali je dosta toga zapaljeno 1998 godine , moguce da je ta arhiva izgorela.

  Одговори
  • Aleksandar I1

   Витомире,
   можете и пронаћи “храбре добровољце“ међу тим Младеновићима па да направите ДНК тест којим ћете непогрешиво утврдити да ли сте у сродству или не, као и шири круг сродних породица.

   Одговори
 • Vladimir Mladenovic

  Moj otac je rodjen u selu Bare pored Požarevca. Koliko znam, prezime Mladenović nosimo po pretku koji se zvao Mladen Drenčić koji je opet prezime dobio po pretku Dreni, hajduku iz tog kraja…..

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Младеновић, по местима пребивалишта. Према књизи Станоја Мијатовића „Белица“.

  -Трешњевица
  -Сињи Вир
  -Беочић
  -Врба
  -Багрдан
  -Ловци
  -Међуреч
  -Ракитово
  -Мијатовац

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Младеновић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Горња Баточина
  -Баточина Село и Варош
  -Црни Као
  -Бадњевац
  -Брзан
  -Теверич
  -Цветојевац
  -Кијево
  -Чумић
  -Рача

  Одговори
 • stefan

  Moji su iz mesta usce na ibru u blizini raske krsna slava sveti toma

  Одговори
 • Jelena Mladenovic

  Zovem se Jelena Mladenovic . Moj otac je rodjen u Novom Momcilovu opstina Dubovo, Zitoradja, od oca Dragomira Mladenovica i majke Ruze Nikolic. Deda mu se zvao Aleksa Mladenovic. Volela bih vise da saznam o njima. Odakle je dosao moj deda Dragomir u Novo Momcilovo? Pozdrav , Jelena.

  Одговори
 • Небојша Младеновић

  Младеновићи су са Косова из околине Гњилана. Крсна слава већине је Свети Никола. Мој отац је правио породично стабло и када сам на њему сам видео нека од горе поменутих имена у коментарима ( Бранко, Константин ) заиста сам био срећан. Нема доказа да је презиме потекло од Бранка Младеновића јер се и сам његов син презивао Бранковић. Младен (1820 слободна процена) је имао још 4 браће и био је најмлађи али је његово потомство највеће. Отац му се звао Јова (1770. слободна процена) и у породици има много имена као што су Јова и Јован. Имао је 5 синова. Деда Младена је Пења (или Пеја рођен 1740. слободна процена) који је имао 9 синова (знам само за Вуксана, Куси Стајка и Јову) и 1 ћерку. Пења се са синовима доселио на Косово из Прилепа (јужна Македонија). Зато су Младеновићи црне пути и не горе лако на сунцу. Пења се иселио из Прилепа зато што су он и синови му убили прилепског пашу и око 20 Турака. Наиме турски закон је налагао да прву брачну ноћ паша мора да проведе са младом. Пења је удавао ћерку и паша се пошто је била лепа позвао на овај закон. Отац и браћа нису хтели то да дозволе и одлучили су да убију Турчина. Позвали су га на вечеру и заклали њега и његову гарду ( у боју су Турци послекли Стајков перчин па су га прозвали Куси Стајко – Кратки Стајко). Да би избегли турској освети иселили су се у околину Гњилана која је била празна после I и II Велике сеобе Срба. Један од браће се потурчио да би заштитио браћу ( највероватније најмлађи брат) и данас од њега порекло води цело 1 албанско село од 3000 људи са којима су моји држали контакте до 2004. Непозната али вероватно битна ствар је како се презивао Пења јер сам открио у црквеним књигама да су били имућна породица па је могуће да су потекли од некадашње владарске породице па можда чак и од Мрњавчевића ( главни град Мрњавчевића је био Прилеп). Намеравам да одем у Прилеп и то истражим. Уколико неко има неке информације или жели информације од мене нека се јави на следећи мејл dacacar1234@gmail.com

  Одговори
  • Шарко

   Небојшо Младеновићу,

   И ја сам из једног села у околини Гњилана и могу да ти кажем да сам добро упознат становништвом Г. Мораве. Кажеш да ти је отац правио породично стабло, а зашто ти није пренео праву истину у вези порекла?

   Ти си потврдио да сте Ви „“црне пути и да не горите лако на сунцу““

   Ја знам зашто имате црне пути одговорићу ти, само немој да се увредиш, јер свима нама је циљ да дођемо до неке истине а не да измишљамо.

   Ви имате циганско порекло, Др. Атанасије Урошевић је то забележио када је проучавао Горњу Мораву и Изморник 1929. године.

   Ево ти доказе:
   http://www.mediafire.com/view/htpc614w7we2kgh/Атанасије_Урошевић_-_Горња_Морава_и_Изморник.pdf

   Страна 225: Пејинци или Кустостајковци (17 к.), Ђуринци (12 к.) и Ђокинци (6 к.) сви славе св. Николу. Ова су три рода постала од једног пасторка у роду Ковачових, кога је као сина довела нека жена „вртеларка“ >бугарка>, из Македоније. ((Дакле ви сте потомци од неке жене бугарке мечкарке која се преудала у род Ковачеваца сигурно још у Прилепу и довела је једног сина и од тог њеног сина ви потичете.

   Даље шта вели географ Урошевић о осталим етничким стапањима..- видети на страни 113 и 114: Урошевић бележи следеће: Неки Лингури (влашки, румунски Цигани) запавши у српска села почели су се брачним везама мешати са српским становништвом. Сада се издају за Србе, а за такве их сматрају и Срби. Говоре само српски, јер су свој језик давно заборавили. Лингурског су порекла: ЂОКИНЦИ, ЂУРИНЦИ и ПЕЈИНЦИ у Куретишту и Паунићи у Големом и Малом Ропотову.

   Жеља за отуђивањем од своје народности и с тим у вези и непотпуно мењање језика општа је код православних Цигана. Код њих се ова жеља осећала од давнина. Они су више волели да буду и презрени Ћаури, Кавури и Шкије неголи Цигани. Ради прикривање свог порекла они су и на јавним местима и у присуству других говорили само српски, а за своје народно име узимали су „Рисјанини“, Каурин. Почели су мислити и осећати као и њихови суседи и истоверници Срби. Од ослобођења су узели за своје народно име Србин. А да би још више прикрили свој цигански траг, многи су променили своју дотадњу циганску славу, Св. Василија (Нова Година) и заменили је другим свецима.

   Вас су довукли у Коретишту Срби Ковачевци са њима сте дошли и ова прича о досељавању о Турцима и о убиствима није везана за вас него за Ковачевце. Ковачевци имају сроднике у Ранилугу род Танасковићи и досељени су у Коретишту још пре прве Велике сеобе, дакле пре 1690. године, односно у 17. веку, тада у то време дошло је неколико породица из околине Прилепа у Коретиште, Шилово, Горње Кусце, Станишор, К. Каменица и у још нека села и они су сви били Македонски словени, осим вашег рода који је једини који има циганско порекло од тих досељеника из Прилепа. Ја имам рођаке у Шилову и они су пореклом из Прилепа, можда познајеш могу рођу из Шилова, нећу да му одам име због приватности, али могу да ти кажем његов надимак, зову га скела, зато што је двометраш.

   Одговори
   • Nebojša Mladenović

    Pozdrav prijatelju,
    Pre svega bih hteo da kažem da sada živim u Švajcarskoj a da je ovo ime jednog mog rodjaka odozdo. Nisam baš uopznat sa svim stvarima pa sam baš pričao sa ocem na ovu temu pre neki dan. Moram na početku da se izvinim što sam rekao da smo svi tamne puti jer je ispalo da se neki naš pradeda oženio nekom crnogorkom (Martinović) pa smo samo mi u užoj porodici crni što naravno ne moze da se uzme za sve Mladenoviće. Što se Kovačevih tiče znam da ni oni nisu nešto plavi. Otac me je upoznao sa ovom pričom o toj ženi pa sam počeo da tražim dokaze da je prvo ona zaista postojala a onda i da li je istina ovo što ti kažeš. Naime, ta žena jeste postojala, jer se kaže da je taj prvi predak imao dve žene, jednu ciganku a jednu srpkinju. Međutim, moja saznanja su da su upravo Kovačevi potomci te ciganke. Evo dokaza:
    1. U doba turske okupacije i ranije poznato je da su cigani bili kovači. Dokaze za to možeš naći svuda. To su takozvani Kaldereši (kovači koji su se sa Balkana iselilu u Evropu i šire) Upravo iz ovakvog zanata proisteklo je prezime Kovačević (to kaže i Atanasije Urošević), i danas ih u selu ne zovu Kovečević nego Kovačevi (sinovi kovača) pa ću ih i ja tako zvati.
    2. Ukoliko se pogledaju groblja kod crkve, što sam već rekao ranije, prvo su sahranjivani Pejci pa Kovečevi što samo od sebe izvlači zaključak
    3. Dok nije za vreme komunista izgradjen put kojim se sada ide, glavni put je prolazio preko brda Glame i ulazio tačno u kuće prvo Dđokinca, Pejinca i Dđurinca što znači da je centar sela bio tu, dok su Kovečevi bili na južnom kraju sela nekako skrajnuti. U kom selu u Srbiji su cigani u centru sela?
    4. Da li je moguće da od jednog pastorka nastanu ukupno 35 kuća do 1930., a od cele jedne familije Kovačeva 17.? Logično je da bi trebalo biti obrnuto.
    5. Pejinci imaju svoje kuće izmedju 3 česme. Šarene, podvrbe, penjske česme, dok kod Kovačevih nema ni jedne česme.
    6. Pejinci su imali njive na boljim mestima od Kovačevih.
    7. Peja je nastalo od imena Petar, i u Makedoniji je do 2005 bilo 3 po popularnosti.
    8. Kovačevi su se za vreme Turaka turčili tako da imamo danas selo Mališevo u kojem žive njihovi rodjaci, takođe za vreme komunista su bili komunisti (a Pejinci su bili za kralja), mnoge njihove žene bavile su se crnom magijom i gatanjem pa i danas to rade, ova osobina prelaska iz ,,vere“ u ,,veru“ i sujeverja svojstvena je za cigane. Takođe ova priča o tome da smo mi cigani dobila je maha upravo u vreme komunizma.
    U selu je bilo oduvek rivaliteta izmedju Pejinca i Kovačevih i postojale su ove dve priče, Atanasije je verovatno čuo u svom zapisivanju njihovu priču jer je on veoma kratko tu boravio (kako on kaže 1 dan) i tu priču zapisao. Međutim nema ni jednog logičnog dokaza za tu priču a za priču da su Kovačevi cigani vidiš da itekako ima pa ti imaš mozga zaključi ili mi daj neke konkretne, logične dokaze.
    PS mogu poslati sliku svog pradede gde mu se vide plavi brkovi u bukvalnom smislu, kao dokaz da sam pogrešio kad sam rekao da smo svi crne puti, samo mi daj svoj mejl.

    Одговори
    • Odgovor na 4. dokaz

     Одговор на 4. доказ (4. Da li je moguće da od jednog pastorka nastanu ukupno 35 kuća do 1930., a od cele jedne familije Kovačeva 17.? Logično je da bi trebalo biti obrnuto.):

     Па ако су ти родови Цигани, као што је Атанасије Урошевић забележио у својој књизи „Горња Морава и Изморник“, могуће је. За Цигане и Албанце се каже да се коте ко пацови

     Ево линк те књиге пошто не ради линк који је поставио Шарко
     https://drive.google.com/file/d/0B-oU15TwCN-3di1Ta25uUi02Rm8/view

     Одговори
  • Dusan

   Braticu ajde meni reci odakle je moje poreklo?Pra deda rodjen u Beogradu opstina resnik njegov otac Aleksa rodjen takodje okolina Beograd….prezivam se Mladenovic rodjen sam Leskovac jug Srbije i lako gorim na suncu i plav sam……;)

   Одговори
  • Mladenović

   Sličnu priču i ja znam, doduše su meni baba i deda rekli da mi potičemo od „turskog“ porekla tj misleći verovatno iz tog ogranka koji se poturčio ali smo pravoslavci i slavimo slavu Sv. Jovan. Knjaževac istočna Srbija, selo Balanovac, ima ih i u Francuskoj 🙂 i u okolini Beograda.

   Одговори
 • Boban Mladenovic

  Ja , otac i deda rodjeni u Beogradu , pradeda Laza je dosao iz Knjazevca gde je bio ozenjen sa Lenom (nemicom) radio je za Vajferta. Slavimo Mitrovdan.
  Jos nisam procitao nijedan komentar iz tih Vlaskih krajeva ?

  Одговори
 • Mihaela Mladenovic

  I ja sam Mladenovic (Mladenovici po rumunskoj transliteraciji), rodom iz klisurskog sela sa rumunske strane Dunava (Ljupkova),slavimo Nikoljdan. Nazalost, dok mi je deda bio ziv bila sam suvise mala da bi bila zainteresovana o poreklu porodice. Najverovatnije su preci iz Bosne jer dedu su zvali „Bosanac“, oca takodje, pa nastavi se s bratom a mene zovu „Bosanka“. Pokusacu u crkvi da trazim podatke.

  Pradeda Vica Mladenovic, deda Mitar Mladenovic, otac Mihajlo Mladenovic, brat Milorad Mladenovic, ja-Mihaela Mladenovic (po ocu).

  Одговори
 • Радислав

  Поштовање свим Младеновићима. Зовем се Радислав Младеновић. Из Јакова сам код Београда. Тачније из дела Срема, који је некада припадао Земуну, док је био самосталан град.
  Отац ми се звао Станко, деда Новак, прадеда Иван, а чукундеда Ананије. Једино што је у мојој породици остало од предањаје, да смо дошли у Срем са Арсенијем (вероватно друга сеоба) са Косова.Обично људи мисле да сам са југа када чују моје презиме. Ја се нашалим, па им кажем да сам 300 годин сремац . Прочитао сам све коментаре, и нисам видео да ико има моју Крсну Славу. Моја породица слави Алимпија Столпника (09,12). Случајно сам сазнао да у Буђановцима вероватно има још једна породица са истим презименом и истом славом. Оно што је занимљиво за моје презиме, је начин изговора. Сви староседеоци Јакова су наше породично презиме изговарали као што би Црногорци. Са кратким самогласницима, а не дугим, као што се иначе у свакодневници изговара. Такође је занимљиво и то, да сам сазнао, да се на исти начин изговара и у Буђановцима, за мало пре поменуту породицу.
  Био бих захвалан за било какву информацију на lale1957@yahoo.com.
  Hvala unapred

  Одговори
  • vesna mladenovic

   Dobro vece Mladenovici, moje devojacko prezime je Mladenovic, od oca Blagoja koji je rodjen u selu Reljinac, opština Prokuplje, deda mi se zvao Prokopije a baba Stojanka, osim mog oca imali su jos dva sina Cvetka (Engleska), Nikolu (Loznica) i cerku Živanu (Beograd) a i mi smo u Beogradu, slavimo slavu Alimpija Stolpnika a po tatinim pricama potičemo sa Kosova. Možda ovde mogu da nadjem pomoć ili neke informacije hvala unapred

   Одговори
   • Марко

    Ја сам исто Младеновић, отац ми је из Придворице код Блаца, Ранђел се зове… Наша фамилија тј део фамилије се доселио у Придворицу после срспко турских ратова 1878, из Дрена код Лепосавића… Прадеда ми се звао Ранђел као и отац, а мислим да је имао браћу Јанка, Бранка и Јаблана…. Сваке године најмање по месец дана сам у Придворици, а живим у Београду…. Славимо Ваведење пресвете Богородице…

    Одговори
 • Ljuba

  Da li neko zna nešto o Mladenovićima iz CG? Moj otac Miloš Mladenović je rođen u Statovcu kod Prokuplja 1916, a deda Ljubomir 1892, bio je vojno lice i učestvovao je u balkanskim ratovima (imao je jednu sestru-Dragu). Pradeda se zvao Veselin i po porodičnoj priči Mladenovići su se iz Crne Gore doselili u okolinu Prokuplja. Slavimo svetog Arhangela Mihaila. Hvala unapred

  Одговори
 • MLADENOVICI

  Mi smo iz okoline Uzicke Pozege.
  Deda mi je Vasilije Mladenovic,pradeda Tanasije,cukundeda Milutin,pre Milutina Vasilije.Za dalje ne znam.
  Prethodnici kazu da je nase poreklo iz Hercegvine.
  Slavimo Vracevdan.

  Одговори
  • M mladenovic

   Moji su iz okoline Arilja. Krsna slava sveti Jovan, ali takodje imam info za poreklo iz Hercegovine. Imam i ceo rodoslov 🙂

   Одговори
   • dusan

    Pozdrav M i ostalim Mladenovicima. Ja sam Dusan Mladenovic, krsna slava Jovanjdan. Moj otac, deda, pradeda i cukundeda su iz Oecine. Za sad sam oktrio dva traga. Prvi da poticemo iz Hercegovine, Drugi je da smo iz Herceg Novog prezime Jovanovic krsna slava Jovanjdan, navodno je neko pobegao od necega iz Herceg Novog u Osecinu. Znam jos sigurno da je Milovan Glisic ustvari Milovan Mladenovic, ali je morao da promeni prezime jer mu je otac bio hajduk Glisa, pa je uzeo prezime po ocevom imenu.

    Одговори
  • Mladenovic V

   Takodje sam iz Pozege, po nekoj prici da su Mladenovici u ovaj kraj dosli iz Hercegovine, i naselili selo Rupeljevo. Ali navodno da je dosao Mladen (u Rupeljevo) sa jos dva brata, drugi brat je otisao u Zlakusu…vise detalja ne bih znao, moji slave Lesendrovdan (12.septembar, Sv.Aleksandar Nevski) inace slava koja se jedva belezi i to bas u Hercegovini i CG

   Kad sam bio klinac, moje prezime je cuo covek, kada sam dosao kod sajdzije da preuzmem sat, i sve mi je lepo objasnio, cak se prica poklapala sa pricom pokojnog dede (deda je znao skracenu verziju)… ali bio sam balavander i nisam puno zapamtio

   Одговори
 • Danijela

  Dobro veče svima.Zovem se Danijela,naravno Mladenović devojačko prezime.Moj čukun deda Aleksa je došao iz nekog mesta koje je bilo na granici sa Bugarskom.Da li je u pitanju selo Berance,ili je preneto pogrešno,pa je možda u pitanju opština Blace,deluje mi slično,a pročitah u nekom prethodnom komentaru.Uglavnom, Aleksa Mladenović se doselio u Dubonu,mesto kod Mladenovca,oženio Katu i sa njom imao sedmoro dece.Dobrijoje,Kristivoje,Bogomir,Zlatomir,Radosav i Danica.Praded Radosav (1906) je sa ženom Nadeždom imao 2 sina Radovan (1933) Mlovan (1935) i ćerku Radmilu (?).Moj deda,Radovan ima 2 sina,mog oca Branka i strica Jovicu koji danas žive u Smederevu.Krsna sl.Sveti Nikola.Nadam se da će medju ovim svim imenima neko MOJ prepoznati nekog svog SVOG.Pozzz

  Одговори
 • Igor

  Pozdrav, Ja se zovem Igor Mladenovic, Moj pradeda Spasa je došao iz Makedonije (navodno – Selo Ravno, Kumanovo) u Vojvodinu – selo Glogonj. Zena mu se zvala Sveta i imali su sinove: moj deda Teodosije (1932), Antonije, Djordje, Tripče. Teodosije ima sinove Branka i Ljubišu. Branko je i dalje u Glogonju, a Ljubiša u Petrovcu na Mlavi.

  Ako neko vidi neko podudaranje neka se javi.

  Одговори
 • Dusica

  Postovani, moje devojacko prezime je Mladenovic, deda po ocu Vladimir je bio iz radosevca kod Babusnici, postoji velika familija tamo, pravili su kuce kao na nekom ostrvu jedan do drugoga, otac Vidojko, plava sam ja braca, otac i deda pa me zanima odakle potomstvo negde sam procitala da su bili vinogradari?!

  Одговори
 • nenad mladenovic

  pozdrav svima. kao sto sam procitao vidim dosta sa raylicitih strana se srecemo. ja sam rodom iz Mijatovac. opstina cuprija. u mom selu ima dosta Mladenovica slavimo slavu Sveti djordje i djurdjicu letnju i zimsku ili kako nasi stari pricali mladu i staru. koliko znam mojih starih i kolena koliko se nalazimo u Mijatovcu znam za 7 kolena. grobove 5 kolena. 6 je negde u albaniji ili grckoj nezna se solunski front. po prici poreklom smo sa kosova negde planina goles vucitrnje. ta okolina. voleo bih da mi neko javi sve sto bar ima veze sa tim delom…. hvala unapred

  Одговори
 • Zorica Mladenović

  Pozdrav svima! Ne videh nikoga ko bi mi mogao bitio rod. Moji Mladenovići su iz Topličkog kraja, tačnije selo Čungula, kod Blaca.Slavimo Arhangela Mihaila. Ono što sam ja zapamtila je sledeće. Pleme Borčanci, negde iz Hercegovine (Možda okolina Borčanskog jezera, a možda selo Borčani) ide na Kosovo, pa mislim deo u Srbiju. Preci braća Mladen i Milutin. Mladena odvode u Tursku i zato se deo familije preziva Mladenović a deo Milutinović. Ono čega se sećam pradeda Ranđel i prababa Tijana.Oni su imali decu Živan(moj deda) Julijana i Jelena… I Života I Ivan koji su bili braća po ocu. Moj deda znači Živan i baba Dragica(rodom iz Prebreze, mislim) Imaju decu Krstivoje, Krstijanka, Mioljub i Milovan-Mine. Moj otac je Mioljub. Upisani smo u crkvene knjige u Barbatovcu. Zanimljivo je kod nas u selu je svaka familija imala i drugo prezime.tako da sam ja od Mladenovića- Jelića, po baba Jeli.Majka mi je iz istog sela ona je od Radisavljevića-Šestića. Naši Mladenovići su većinom plavokosi i plavooki, ako to nešto znači. Žao mi je imala sam negde porodično stablo zapisano ali sam to izgubila, Napisala sam ono čega se sećam. Veliki pozdrav.

  Одговори
 • Miroslav

  Pozdrav, moji Mladenovici su sa Kosova (jug) ziveli su tamo naprimer 1860.. ispod te godine ne znam. Slavimo svetog Nikolu. Rekao bih da smo tamo i ,,nastali,, a kad, to niko ne zna?

  Одговори
 • Nenad

  Ja sam rodjen u Beogradu. Otac rodjen u Kosovskoj Mitrovic. Deda Ratomir i pradeda Vukmir. Ziveli u opstini Leposavic,selo Socanica, zaseok Dolina. Dolina je bila samo za Mladenovice, preko 10 kuca. Sada smo rastrkani po svetu. Pradeda bio u zarobljenistvu u Nemackoj. Slava Sv.Nikola

  Одговори
 • Obradi

  Ja isto po majci vodim poreklo od Mladenovića, a u nekim zapisima sam našao da su nam preci od Hercegovine što je moguće inače slavim Djurdjevdan.

  Одговори
 • snezana jovanovic

  Moj pradeda Mladenovic Obrad ili Obren bio trgovac u Paracinu ozenjen sa Marijom,ne znam prezime .Imao je tri cerke Zivku Ljubicu i ne znam kako se zvala treca.Ne znam koja slava je bila njihova.Otprilike trebalo bi da je rodjen 1870 i neke.Znam da su sturi podaci,ali postoji li kakva mogucnost da u nekim crkvenim knjigama pronadjem nesto i ako bi mogli da me uputite gdje.Ja zivim u Crnoj Gori i tata koji sada ima 84 god,ne zna nista vise da mi kaze.Voljela bih da znam da li je imao bracu i da li jos nekog ima u Paracinu od njegovih.Hvala

  Одговори
 • UROS

  Moja slava je Sveti Vasilije
  Deda i Pradeda sj iz okoline leskovca.,
  DEDA Milorad
  Pradeda Uros kao ja
  Cukundeda Maksa i nismo uopate tamnoputi i ako majka i otac pricaju da je tamo imalo dosta Roma

  Одговори
 • UROS

  Tako nešto tu okolina sa bugarskom

  Одговори
 • krggracija@mail.com

  поштовани ,ајд ,и ја да речем коју.ја нисам младеновић ,ја сам стефановић ,ненков унук стефанов праунук ,младена младеновића сам , чукун унук,живели су у место божица ,некад велика општина ,са много житеља ,школа је имала преко 1100 ђака,мој деда мајчин отац,алекса пешић ,8 год, био је председник божице и веле поседник,ратник герој у 4 рата у рату је водио и сина стаменка који је ,после њега постављен 1968год,за председника божице .младен младеновић ,је рођен око 1835г,по неким документима ,из тог доба ,казује се да је косовски бој био око 70 год, један део војске коју је предводио принц бошко југовић најмлађи син царан лазара ,неколико месеци пред бој ,дошли су у место које је било као рај ,принц бошко је изградио малену цркву да се војска моли пред велики бој на косово ,цркву је посветио светом николи,а место је назвао божица.у порти цркве налази се још једна већа црква ,што говори да је било велико место и имало много становника..дакле говоримо о пореклу младеновића.ја сам наследио презиме од оца,прадед стефан се презивао младеновић,и још нешто моје порекло бије тај глас да волимо да се два пута женимо ,то је од памти века,од младена младеновића,говорио ми отац ,неко проклетство,или остављено у аманет .иначе није то код мојих рођака или брата ,само сам ја то наследио.знам и то да је моја прва баба доведена из крушевца ,породице најдановић с којима смо још у вези.мој прадеда стефан је имао два можда и више немам информације , сина ненка илити ненада а за другог немам податке родили се у месту млађини код божице или у округлицу,после повратка из рата деда је 49г,умро од чира није гахтео метак .многи мојирођаци живе у нишу и београду ,а нисам их упознао никада.желим да остварим контакте са рођацима ,и мој родослов да се обогати са многим који нису били у контакту самном.толико за сада .јави те се ненкови стефановићи ,младеновићи ,ако сте препознали из истог рода ,ја сам на мејл,кргграција,гмаил.цом,очекујем радосне вести јер ништа лепше од рода свог,када знаш ко си и одакле из кога си рода.поздрав .змај од божице.

  Одговори
 • Zorica Mladenović

  Moji su iz Čungule, kod Blaca, Toplički kraj. Slave Aranđelovdan. Sećam se da su pričali da smo mi iz plemena Borčani ,e sad nije sigurno da li iz Hercegovine iz okoline Borčanskog jezera ili sa Kosova. Nekada smo se prezivali Milovanović ali su Turci odveli jednog brata Mladena i tako je polovina familije uzela prezime Mladenović. Znam da je jedan prapradeda bio kamenorezac, što znači da je bio pismen. Moj otac je Mioljub, njegov otac Živan, njegov otac Radul… dalje se ne sećam. Pozdrav

  Одговори
 • Sladjana

  Zovem se Sladjana Mladenovic. Sto se tice prezimena Mladenovic. Moj otac Jovan Mladenovic je sa Kosova selo Straza kod Gnjilana. Njegovi roditelji su deda Aleksa i baba Savka…njihova deca moj otac Jovan i Stana. Otac je dosao u Beograd pre nekih 47godina. Slavimo slavu Sv. Nikola 19.dec

  Одговори
 • Aleksandar Mladenović

  Moje ime je Aleksandar Mladenović
  Krsna Slava nam je Sveta Petka .

  Ne znam bas puno ali bih počeo odakle znam .

  Moji preci su iz sela Donji Adrovac kod Aleksinca.

  Pradeda mi se zvao Milojko Mladenovic i bio je oženjen Paraskevom mojom prababom

  Deda mi se zvao Bogoljub i radio je na železnici a bio je oženjen mojom babom Desankom Mladenović rođenom Petrović iz Peći.

  Deda je imao dva sina i kćer. Moj pok.otac Zoran Mladenović,pok.stric Vladimir Mladenović i pok.tetka Smilja Mladenović

  Moj pok.stric Vladimir Mladenovic ima dva sina Branislava i Vladana kao i kćer Jelenu.Vladan ima sina Vladimira a Jelena sina Konstantina.

  Moja pok.tetka Smilja ima dva sina Nenada Stojkovića i Predraga Mudrešu kao i kćer Draganu.

  Moj otac ima dva sina Zvezdan Mladenović i moja malenkost kao i kćer Sanju.

  Moj Brat Zvezdan ima dva sina Damjan i Stefan kao i kćer Tijanu.Damkan ima sina Julijana a Tijana kćer Leu.

  Sanja ima sina Nikolu i kćer Nadicu koja ima curicu Elenu

  Ja imam sina Nemanju i dve kćeri Zvezdanu i Kristinu

  Muško stablo

  Milojko – Bogoljub
  Bogoljub- Zoran/Vladimir
  Zoran-Zvezdan/Aleksandar Vladimir-Branislav/Vladan
  Zvezdan – Damjan/Stefan Aleksandar- Nemanja Vladan/Vladimir
  Damjan -Julijen
  Julijen

  Одговори
 • Mirko Mladenović

  Moja krsna slava je Sveti Jovan Krstitelj.Po saznanjima,moj čukun deda se doselio u Čumić kod Kragujevca iz okoline Leskovca.Prezime je dobio po dedi Mladenu, koji je imao nekoliko braće i po kojima su nastala prezimena.Jedan od njegove baće bio je i Zdravko, tako da je Toma Zdravković iz te loze mojih predaka.Sznao sam da u okolini Leskovca-Pečenjevaca,ima dosta Mladenovića.
  Voleo bih da stupim u kontakt sa nekim, kako bi zajedno došli do još podataka o našem poreklu.

  Одговори
 • pavlestefanovic

  поштовани ,мој чукун дедаод оца ,дејана,моја предпоставка ,јер је место где су се населили ,названо дејанова махала, младен младеновић,рођ,око 1845,имао је ,још браће,јосима,микаила,ђору,имао је и синове,петка,митка стефана,рођ,1870г.,и унуке стајка,васила,ранђела,ризу,драгана илити ненка и ђорђа илити ђошу.да знате да је племе које је водио мој чукун деда,чувало србску границу са бугарском и турском,у место власина сурдулица,и да се њихова трла илити ливаде пашњаци ,граничила са пашиним имањима.а да је турским паша узео једног из племена које је водио младен младеновић ,да му прави ћумур и да су тог назвали ,карапан,илити црни господин.место боравка је у међувремену ,било названо по мом чукундеди млађини илити млађинци,које и дан данас постоји,као и дејанова махала.постоји ,али нема становника,пустиња оста.ми славимо светог јована ,а некада су славили ,летњег светог николу.иимали су запис где су се одржавале молитве и светковине,јер до центра божице има 8км,а тамо има две цркве из 14,в,и из 19,в..надам се да кроз овим информацијама да ће се неко пронаћи

  Одговори
 • Milorad Mladenović

  Драги Младеновићи, мој чукундеда звао се Анђелко Младеновић (рођен око 1850, сахрањен у Удовицама) који је због освете над Турчином избегао на север из места Ранковце, између Криве паланке и Куманова, у близини манастира Прохор Пчињски. После доста лутања, населио се у селу Удовице код Смедерева стекао породицу и ту основао велику задругу. Породица слави Светог Николу, јједнако као и данашњи помакедончени део породице који се у Македонији презива Митковки (или Митковић или Митрашковић, Куманово, Скопље). Анђелков отац се звао Младен (мој наврдеда), а деда Митко или Митрашко (мој курђел). Анђелко је био ожењен женом из удовичке породице Нешковић, и имао је сина Живка од кога се породица раширила ка Смедереву, Београду и иностранству, један део породице и данас је у Удовицама. Ако неко препознаје ову лозу Младеновића нека се јави. Поздрав свим Младеновићима

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top