Порекло презимена Мишљеновић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Мишљеновић

Порекло презимена Мишљеновић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

 • Defendor

  Ово презиме доста је заступљено у Барањи, где се јавља у већем броју на пописима становништва из 1948. и 2001. године. На попису из 2001. године највише их је пописано у Јагодњаку (34) и Дарди (28), али забележени су још у мањем броју и у другим барањским местима.

  Крсна слава Мишљеновића из Кнежевих Винограда је Свети Стеван.

  Мишљеновићи се помињу и као оптанти из мађарског дела Барање. Некада су насељавали Вемен, Вилањ, Мохач и Саку, а тридесетих година 20. века, оптирали су заједно са другим Србима у Јужну Барању.

  Презимену Мишљеновић слично је презиме Мишљенац, које се такође јавља на овим просторима, али није познато да ли се ова два презимена односе на исти род.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top