Порекло презимена Милосављевић

24. фебруара 2012.

коментара: 34

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:

Коментари (34)

Одговорите

34 коментара

 1. Aleksandar Milosavljevic

  Postovani ,jel bi znao neko da mi kaze odakle su dosli Milosavljevici koji vec nekih stotinak godina zive u Beogradu?
  Cukundeda mi se zvao Ilija Milosavljevic, pradeda mi se zvao Toma Milosavljevic, za vreme komunista oduzeta nam je imovina gde se sada nalazi hotel Metropol, i od tada se nalazimo na Lekinom Brdu. Otac Dejan Milosavljevic… Voleo bih da znam nesto vise o sebi i mojima ,hvala unapred…

 2. Gordana

  Pozdrav svima
  Zovem se Gordana Milosavljevic. Po uradjenom porodicnom stablu, mi smo oko 1700 god krenuli severno iz Bijelog Polja. Nastanili smo se u Umcarima nekih 40km od Beograda. Slava nam je Sveti Djordje, tj Djurdjic a preslavljamo Djurdjevdan. Ne znam da li je to originalna Slava, posto znam da je neki od mojih predaka “dosao zeni u kucu” tako da ne znam da li su slavili njenu ili njegeovu porodicnu Slavu…

 3. Nažalost, nemam nikog živog rođaka kog bi mogao da pitam da mi nešto više kaže o našem porijeklu… Ono što ja znam (pitanje je da li je to tačno) moji MILOSAVLJEVIĆI su od Cerovića (Novica) a znam da imao neke veze sa Šekularcima… Dok su mi đed i otac rođeni na Kosovo, Peć… Slavimo Đurđevdan

  • Милосав

   Моји су по женској линији Милосављевићи из Пећи, али је слава Св. Андреј Првозвани, а ова слава је прилично ретка. По ономе што се зна, порекло је из Васојевића. Нажалост, немамо више родбине од Милосављевића и не знамо ко су нам сродници.

 4. Dragan

  Ja sam iz sela LESEVO opstina Kraljevo. Prica se da je Majka dovela cetiri Sina
  Milosav(ljevic),Vukosav(ljevic), Andjelko(vic) Vukoica( Vukoicic).I zato se te familije smatraju
  kao Rodjaci. Kada su dosli i koje prvi njin Naslednik to neznam.

  Od Milosavljevica prica se za UROSA bio je Bogat i Danas celo selo taj Zaseok zovu Uroseva ulica

  Neznam koji je posle Milosava i kolko se kasnije Uros pojavio,znam samo od Krsman,Milosav,Miroslav,Dragan i najmladji Miroslav

  Slavimo Svetog Nikolu

 5. РАДЕ

  Ја сам Радослав-Раде Милосављевић (1939), од оца Светислава (1897-1980) (и мајке Босиљке р. Стојановић из Колара), чији се отац Милутин Милосављев из Мајура код Јагодине призетио у главиначку породицу Димитријевић (нестали по мушкој линији). Породица Милосављевић потиче од војног старешине на Делиграду Раке Чуље (па смо ми Чуљићи), који је по паду Делиграда са 20 чланова своје фамилије дошао у Мајур. Ми славимо Светог Ћирка (Ћирила). После војне службе по гарнизонима у Истри, Загорју, Подравини и Пригорју, 1991. сам се вратио у Главинце, где сам објавио књигу ГЛАВИНЦИ – ХРОНИКА И РОДОСЛОВИ, где сам за мештане пронашао податке до 13. колена. Иначе сам објавио преко 30 књига, у Крижевцима нпр. Лексикон Крижевчана и Библиографију радова о крижевачком крају, у Јагодини Јагодински биографски лексикон, Познате жене Јагодине и више других, те (као шаховски мајстор и међународни судија) седам књига из области шаха (Крижевачки гамбит, Шаховски тренер, Речник шаховског судије, Шах у Шумадији и Поморављу, Споменицу поводом 80.годишњице шаха у Јагодини итд). Имам сина (призетио се у Рибару) и ћерку (удата Ивановић), троје унучади. Најмлађи Милосављевић у Главинцима је Александар (син Миодрага, унук Мирослава, који је преминуо у Келну), који има две ћерке.

 6. Marija Milosavljević

  Moj tata Milan Milosavljević i stric Goran Milosavljević su Leskovčanu. Tačnije, pokojni deda Slobodan je iz sela Miroševci koje je na planini Kukavica nadomak Leskovca. Pokojna prababa trajka je iz sela Miroševci kod Leskovca, oni su sa babine strane i prezivaju se Jovanović.
  Ne znam razlog sto su se pokojni deda i baba doselili u Vojvodinu, znam da se stric rodio u Leskovcu i u selu Miroševci zavrsio prvi razred, a tata se rodio u Novom Sadu.
  Slava nam je Sveti Nikola. Koliko znam, samo stric mi je rod ovde, mada ima jos njih koji se prezivaju isto kao ja.
  Volela bih da znam vise 🙂

 7. Stefan Nikolic

  Ja sam Stefan Nikolic iz Sombora. Zanima me je da li neko mozda ima neke informacije o poreklu porodice Nikolic iz Vinorace. Postoje podaci da su se doselili iz nekog sela Vaganova iz Makedonije i da su se nekad prezivali Devetakovic. Nigde ne postoji trag od tog sela, nema ga na karti, verovatno je u vreme Carnojevica napusteno i naseljeno Albancima. Voleo bih da znam gde je to selo nekad bilo ako postoji podatak.

 8. Aleksandar Milosavljević

  Поштовани,волео бих да знам одакле потичу Милосављевићи,знам да су били два брата Милосав и Голуб,по Милосав у смо Милосављевићи ,по Голубу Голубовићи ,населили Ново Ланиште код Јагодине,мој прадеда Драгољуб учесник првог св рата,газио Албанију,деда Светислав и отац Милан,то је све што знам .Славимо славу светог Игњатија Богоносца.Чуо сам причу старих да су дошли из Далмације и населили прво околину Зајечара ,а онда побегли од Турака и населили Ново Ланиште.Хвала.