Порекло презимена Милосављевић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Милосављевић

Порекло презимена Милосављевић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (28)

 • Nemanja Milosavljevic

  Zovem se Nemanja i rodjen sam u Ivanjici kod Cacka. Majka mi je rodom iz Ivanjice i devojacko prezime joj je Mitrovic. Otac mi je rodom iz Studenice, tacnije selo Brezova na 2 km od manastira Studenice. Deda, Perisa Milosavljevic, nije rodjen u Brezovi, vec je rodjen u obliznjem selu Milići. Pradeda, Milutin Milosavljevic, je rodjen u selu Milici i imao je petoro dece, cetiri sina i jednu cerku. Moj deda i njegov mladji brat su uz podrsku oca kupili zemlju u selu Brezova i preselili su se pocetkom 60-tih godina. Ocevi stricevi su se odselili u Kraljevo. U neposrednoj blizini Brezove i Milica se nalazi selo Rudno. Ja sam cuo da tom selu zive Milosavljevici. Po mome misljenju, velika je verovatnoca da smo familija. Isto tako u opstini Ivanjica, u blizini sela Kusici postoji selo Milosavljevici. Kako narod onog vremena nije brinuo o poreklu i prostim recima nije mario odakle su nam koreni, ja sam zeleo da saznam odakle su to Milosavljevici dosli. Postoji neka prica da smo se doselili iz predela istocne Hercegovine, tacnije podrucje Pljevalja i Foce. Molio bih vas da mi izadjete u susret i ako znate nesto o poreklu Milosavljevica voleo bih da mi javite. Unapred zahvalan Nemanja Milosavljevic.

  Одговори
 • Милодан

  Порекло бројнијих фамилија-презимена ваљевске Тамнаве по књизи „Антропогеографија ваљевске Тамнаве“ Љубомире Љубе Павловића, издање 1912. године.
  Место-када су досељени-одакле су досељени-Крсна слава-напомена.
  МИЛОСАВЉЕВИЋ

  -Пироман, прва половина 18. вка, Горња Љубовиђа у Азбуковици, Ђурђевдан.
  -Врело, друга половина 18. века, Осечина у Подгорини, Јовањдан.
  -Јабучје-1, друга половина 18. века, Рајковић у Колубари, Св. Теофан Начертани.
  -Кртинска, друга половина 18. века, Ликодра у Рађевини, Пантелијевдан, повећа задруга.
  -Вукона, после 1827. године, Месарци у Посавској Тамнави, Стевањдан доводац уз матер.
  -Јабучје-2, после 1827. године, суседни Скобаљ, Јовањдан, доскорашња свештеничка породица.
  -Руклада, после 1827. године, Наномир у Колубари, Св. Василије, циганско-ромског порекла.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Милосављевић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Милосављевић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Вировци
  -Врачевић
  -Вртиглав
  -Дучић
  -Јошева
  -Мајиновић
  -Горњи Мушић
  -Попадић
  -Попучке
  -Ситарице
  -Струганик

  Одговори
 • Милодан

  Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Милосављевић.
  Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Милосављевић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Барајево
  -Баћевац
  -Бождаревац
  -Брајковац
  -Јунковац
  -Медошевац
  -Чибутковица
  -Тулеж

  Одговори
 • Милодан

  Презимена-фамилије у Шумадији, Милосављевић.
  Према књизи „Етнолошка грађа о Шумадинцима“академика Јована Ердељановића, прво постхумно издање 1948. године – последње издање Службени Гласник и САНУ – Едиција „Корени“ 2011. године у склопу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“.

  -Горње Јарушица
  -Доња Јаручица
  -Крушево
  -Велика Плана

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Милосављевић по местима живљења. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Соколска нахија“.

  -Селанац
  -Солотуша (Јаревићи)
  -Солотуша (Пепељци)

  Одговори
 • ivan milosavljevic

  zovem se Ivan Milosavljevic rodjen sam u Kraljevu inace iz sela Cvetke kod Kraljeva interesuje me poreklo porodice Milosavljevic zvani Starinci iz Cvetaka pominju se u istoriji Mrcajevaca i okoline tacnije 1735 godine kao direktni ucesnici prenosenja crkve brvnare iz obliznjeg sela Obrva u Cvetke.znam nekoliko kolena unazad,otac-Milan,deda-Bosko,pradeda-Milovan,cukun deda-Milan,krsna slava Arandjelovdan

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Милосављевић, по местима пребивалишта. Према књизи Бориовоја Дробњаковића „Космај“.

  -Амерић
  -Влашка
  -Велика Иванча
  -Рајковац
  -Раниловић
  -Рогача
  -Сибница
  -Стојник

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Милосављевић, по местима пребивалишта. Према књизи Боривоја Дробњаковића „Космај“.

  -Трешњевица
  -Дворица
  -Остриковац
  -Рамново
  -Шантаровац
  -Бунар
  -Врановац
  -Милошева
  -Међуреч
  -Трнава
  -Вољавча
  -Ланиште

  Одговори
 • Милодан

  Исправка. Треба у претходном коментару да пише: Према књизи Станоја Мијатовића „Белица“.
  Хвала!
  Милодан.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Милосављевић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Лапово (Никољци)
  -Лапово (Јовањци)
  -Грошница
  -Корићани
  -Рогојевац
  -Десимировац
  -Бадњевац
  -Прњавор
  -Доброводица
  -Радовање
  -Рача (Никољци)
  -Рача (Ранђеловци)
  -Ердеч
  -Кијево

  Одговори
 • Милош Милосављевић

  Зовем се Милош Милосављевић. Родом сам из Врања, крсна слава Свети Никола. Мој отац је Срба, деда Боривоје, прадеда Благоје, чукундеда Димитрије. Деда Димитрије је био земљопоседник и пољопривредник у селу Сурдул, околина Врања. Прадеда Благоје је био књиговођа и писар, умро је за време другог светског рата. Он је имао три сина и једну ћерку, Чедомир, Светозар, мој деда Боривоје и Нада. Деда Чедомир је завршио гимназију у Врању, Војну академију у Београду, након чега је отишао у тадашњи Совјетски Савез на дошколавање, а данашњу Украјину. Тамо је догурао до чина потпуковника у Црвеној Армији. По причи мог деде, нека од генерација Милосављевића пре Димитрија, је побегла од Турака, због страха од одмазде, из околине Лесковца и населила се у брдовити Сурдул.

  Одговори
 • Marko Milosavljevic

  Cukundeda Vaso je iz Bosne, selo Vijogor kod Srebrenice. Pradeda Milos Milosavljevic se nakon Drugog svetskog rata preselio u Klek, 1958god,a upokoio se 1971, godine u Kleku. Slavimo svetog Vasilija Velikog. Milos je imao sinove Vasa, Milorad,Cvjetin i Ljubo, a od zenske celjadi Slavojku, Milicu, Jelisavka, Jelica. Moj djed je Milorad, a otac mi se zove Milovan i zivimo u Cacku, posto je otac dosao ovde da studira,pa se i ozenio. Kazu da su spaljene crkvene knjige u polsednjem ratuu Srebrenickoj crkvi, pa ne mogu da udjem u trag

  Одговори
 • Душан Милосављевић

  Отац, деда, прадеда, чукундеда рођени у Козареву – Ибарски Колашин. Према стричевим претрагама досели се из Лијеве ријеке Црна Гора. Крсна слава Јовандан.

  Одговори
 • Vanja

  Pradeda deda otac rodjeni u Tamniču Negotinska Krajina slava sv Nikola

  Одговори
 • Јоксим

  Очигледно Милосављевићи су разнородни, како по славама, тако и по местима пребивалишта. Мењале су се славе и презимена. Урадите ДНК тест по мушкој линији и решите дилеме…

  Одговори
 • Марко Милосављевић

  Ја живим у Смедеревској Паланци, сав мој род је из села Кусадак надомак Паланке и Младеновца. Отац од Милосављевића а мајка од Банковића. Отиц ми је причао да је неки Пантелеја Кнежевић, када је била сеоба срба, се населио на садашњем Кусатку и променио презиме у Милосављевић. За тог Пнтелеју сви Милосављевићи знају, чак је и један мој рођак сањао њега и подигао му споменик у центру села, у облику крста, старији моји роћаци су преслављали светог Пантелеју.
  Друга прича постоји да било три брата, један Тола, други Риста , а трећи Милосав, исто су пребегли у доба сеоба Срба, Тола постаде Толић, Риста ристивојевић, А Милосав Милосављевић, сва та три презимена живе у истом крају села и славе исту славу.
  Не знам да ли има неки списи о тим људима па да се дође до закључа откуд Милосављевићи у селу Кусадак. Ја познајем родослов, Мој Отац Момчило, Деда Драгомир. парадеда Чедомир, чукун деда Андреја, његов отац Ђорђе, а његов отац Марко. На фробљу где се сахрањују Милосављевићи има споменици до Ђорђа.

  Одговори
 • Шарко

  Милосављевићу, ево податке о твом пореклу по оцу и мајци.

  Банковићи (Милијашевићи, Маринковићи (125 дом., св. Арханђел), Преци Банко и Маринко доселили се из Старог Влаха. Имају рођаке у Неминкућама.

  Кнежевићи-Карићи (Толићи, Милосављевићи, Ристивојевићи, Николчићи, Стојановићи, Гачићи, Гајићи Радивојевићи, Тошићи, Милојевићи (184 дом., Ђурђиц). Била четири брата и они побегли од Турака. Дошли из Метохије из околине Ђаковице. Сви се населили у Кусадак, али се доцније један брат одвоји, оде на кованлук у Лађевдац и оснује данашњи Ковачевац код Смедерева.

  Подаци су из монографије „Смедеревско Подунавље и Јасеница“, 1925. г. др. Боривоје М. Дробњаковић.

  Одговори
 • Zivan

  Moji milosavljevici su na obroncima fruske gore u Suljmu,Sremskoj Mitrovici,slava Sveti Luka…

  Одговори
 • Aleksandar Milosavljević

  Moji Milosavljevići su iz sela Donja Rečica kod Prokuplja,slava Sveti Nikola.Kazu da smo tu naseljeni polovinom 19.-og veka iz sela Lukovo koje se nalazi u opstini Raska na obroncima Kopaonika na samoj granici sa Kosovom nedaleko od Rudnice,Biočina i Orahova.Po predanju pobeglo se od Turaka i osvete.Znam svoje porodicno stablo ali bih voleo nesto vise da saznam o poreklu…

  Одговори
 • Aleksandar Milosavljevic

  Postovani ,jel bi znao neko da mi kaze odakle su dosli Milosavljevici koji vec nekih stotinak godina zive u Beogradu?
  Cukundeda mi se zvao Ilija Milosavljevic, pradeda mi se zvao Toma Milosavljevic, za vreme komunista oduzeta nam je imovina gde se sada nalazi hotel Metropol, i od tada se nalazimo na Lekinom Brdu. Otac Dejan Milosavljevic… Voleo bih da znam nesto vise o sebi i mojima ,hvala unapred…

  Одговори
 • Gordana

  Pozdrav svima
  Zovem se Gordana Milosavljevic. Po uradjenom porodicnom stablu, mi smo oko 1700 god krenuli severno iz Bijelog Polja. Nastanili smo se u Umcarima nekih 40km od Beograda. Slava nam je Sveti Djordje, tj Djurdjic a preslavljamo Djurdjevdan. Ne znam da li je to originalna Slava, posto znam da je neki od mojih predaka „dosao zeni u kucu“ tako da ne znam da li su slavili njenu ili njegeovu porodicnu Slavu…

  Одговори
 • Bobam

  Nažalost, nemam nikog živog rođaka kog bi mogao da pitam da mi nešto više kaže o našem porijeklu… Ono što ja znam (pitanje je da li je to tačno) moji MILOSAVLJEVIĆI su od Cerovića (Novica) a znam da imao neke veze sa Šekularcima… Dok su mi đed i otac rođeni na Kosovo, Peć… Slavimo Đurđevdan

  Одговори
 • Dragan

  Ja sam iz sela LESEVO opstina Kraljevo. Prica se da je Majka dovela cetiri Sina
  Milosav(ljevic),Vukosav(ljevic), Andjelko(vic) Vukoica( Vukoicic).I zato se te familije smatraju
  kao Rodjaci. Kada su dosli i koje prvi njin Naslednik to neznam.

  Od Milosavljevica prica se za UROSA bio je Bogat i Danas celo selo taj Zaseok zovu Uroseva ulica

  Neznam koji je posle Milosava i kolko se kasnije Uros pojavio,znam samo od Krsman,Milosav,Miroslav,Dragan i najmladji Miroslav

  Slavimo Svetog Nikolu

  Одговори
 • РАДЕ

  Ја сам Радослав-Раде Милосављевић (1939), од оца Светислава (1897-1980) (и мајке Босиљке р. Стојановић из Колара), чији се отац Милутин Милосављев из Мајура код Јагодине призетио у главиначку породицу Димитријевић (нестали по мушкој линији). Породица Милосављевић потиче од војног старешине на Делиграду Раке Чуље (па смо ми Чуљићи), који је по паду Делиграда са 20 чланова своје фамилије дошао у Мајур. Ми славимо Светог Ћирка (Ћирила). После војне службе по гарнизонима у Истри, Загорју, Подравини и Пригорју, 1991. сам се вратио у Главинце, где сам објавио књигу ГЛАВИНЦИ – ХРОНИКА И РОДОСЛОВИ, где сам за мештане пронашао податке до 13. колена. Иначе сам објавио преко 30 књига, у Крижевцима нпр. Лексикон Крижевчана и Библиографију радова о крижевачком крају, у Јагодини Јагодински биографски лексикон, Познате жене Јагодине и више других, те (као шаховски мајстор и међународни судија) седам књига из области шаха (Крижевачки гамбит, Шаховски тренер, Речник шаховског судије, Шах у Шумадији и Поморављу, Споменицу поводом 80.годишњице шаха у Јагодини итд). Имам сина (призетио се у Рибару) и ћерку (удата Ивановић), троје унучади. Најмлађи Милосављевић у Главинцима је Александар (син Миодрага, унук Мирослава, који је преминуо у Келну), који има две ћерке.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top