Poreklo prezimena Miljaković

24. februara 2012.

komentara: 3

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Arandjel Miljakovic

    Po kazivanju mog pokojnog dede , Bozidara Miljakovica , Miljakovici su se naselili u mestu Budilovina kod starog grada Koznika u brdima iznad doline reke Rasine . Danasnja opstina Aleksandrovac Zupski . Celo naselje Budilovina brojalo je sezdesetih godina dvadesetog veka svega desetak porodica i svi su bili potomci , drugo , trece i cetvrto koleno iste loze . Jos jedino poznati Miljakovici zive u dolini reke Rasine , u ravnicarskoj Budilovini odmah ispod Budilovine u brdu i oni su rod sa nrdskim Miljakovicima , ali njihovo poreklo je od druge porodice Miljakovica koji su se doselili u to podrucje . Nije sala ako kazem @ Ko se preziva Miljakovic sigurno mi je rod , samo je pitanje po kom osnovu . Miljakovici su se raselili iz tog podrucja pa ih danas ima u Beogradu , Smederevu , Banatskom Karlovcu , Cacku , Kraljevu , Jagodini , Brusu , Crvenki … Moj pokojni deda , po kome sam ja dobio ime , inace rodjeni brat dede Bozidara , ziveo je dugo godina u privatnoj kuci u ulici 27. marta u Beogradu , a njegova cerka , inace poznata operska diva Olivera Miljakovic, meni je tetka . Nazalost svi Miljakovici imaju dosta izrazenu sujetu pa se medjusobno veoma retko vidjaju i ne drze do prisnijih rodbinskih veza

  2. Ljiljana Stanković, rođ. Miljaković

    Ja sam poreklom od Miljakovića iz Budilovine. Imamo zajedničkog pretka, od kog potiče Vaš deda Božidar, kao i moj čukundeda Jovan. Zvao se Marko. On je rodonačelnik naše loze. Mislim da dalje od njega niko moje istražio poreklo familije, niti odakle su tačno Miljakovići došli!