Порекло презимена Милијановић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Милијановић

Порекло презимена Милијановић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (6)

 • dusan

  Молим вас да ли можете било шта да ми кажете о пореклу М И Л И Ј А Н О В И Ћ А . Из КУРШУМЛИЈЕ сам, и поуздано знам да се мој предак Весо ( чукундедин отац ), 1980 доселио из Рашке (село, Рвати), са породицом (два сина, Милића и Саватија). Славимо СВЕТОГ ГИОРГИЈА. ХВАЛА…

  Одговори
 • Окир

  Поздрав, Душане.

  У књизи „Ибар“ од Радомира Илића, помињу се Милијановићи. Не у селу Рвати, већ у сусједном селу Радошиће.
  Пише сљедеће: „Милијановићи славе Ђурђев-дан. Стара породица. Има их једна кућа.“ (стање из 1905. године)

  Поздрав, Петар Демић

  Одговори
 • dusan

  Петре хвала ти пуно.Презиме ми је веома ретко, па оскудевам по прилично у исторјским подацима. У књизи Ђорђа Јањатовића сам нишао на моје презиме „Милијановић, Свети Лука, Пале, Сарајево“,податак датира из 1882г што ме је помало збунило и заинтригирало. Сазнао сам да Милијановића има у Аранђеловцу, Краљеву, Лајковцу, Чачку, Позеги и Рашкој. Надам се да ће ти ово помоћи да се снађеш или бар да ми сугеришеш на коју књигу да се фокусирам, с`обзиром на извесне нејасноће и загонетност порекла овако ретко Српског презимена. Хвала и поздрав.

  Одговори
 • Kosmajac

  U mestima pod Kosmajem, ima familija Milijanovića. Starosedeoci su u selima.

  Одговори
 • Natasa

  I mene interesuje o prezimenu Milijanovic. Ima dve loze Milijanovica,nemaju veze jedne sa drugima,u Kraljevu i blizoj okolini,ka Cacku. Jedna ima hercegovacko poreklo,druga poreklo iz kopaonickog kraja. Jedna slave Arandjelovdan,drugi Sv.Nikolu.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top