Milidragović

24. februar 2012.

komentara: 4

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Slavisa

    Moje staro prezime je Milidragovic i vodimo poreklo iz Hercegovine , tacnije , nedaleko od Bilece . Slavim Sv. Djordja slavu .

    • Saša

      Poštovanje, moje sadašnje prezime je Milidragović ime Saša iz Kruševca (do 1999 živeo u Kosovo polje) poreklo je iz sela Vranjska kod Bileće i slavim Svetog Đorđa, pozdrav.

    • Slavisa

      Mje stro prezime je Milidragovic i vodimo poreklo iz Hercegovine . Otac kaze da smo iz okoline Nevesinja a slavimo Sv. Djordja

  2. Vojislav Ananić

    MILIDRAGOVIĆ (p), Jasenje, Dlakoše, Oblo Brdo, Vranjska (Bileća); Počitelj (Čapljina). U Dlakoše i Oblo Brdo doselili su iz Jasenja. Misli se da su starosjedioci “jer imaju svoje i aginske zemlje”. U Jasenju, Dlakošama i Oblom Brdu potiču “od tri brata”. U Počitelj je Milidragović došao iz Vranjskih “na prezimu, pa ostao”. Slave Đurđevdan, a prislužuju Đurđic (59:186.187,257).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.