Milešić

24. februar 2012.

komentara: 7

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Komentari (7)

Odgovorite

7 komentara

  1. sinisa milesic

    Nista neznam o svom prezimenu milesic zivim u chicagu ako znate poreklo javite

    • Branko Todorović

      A znate li odakle ste došli u Čikago, iz kog mesta ili kraja, koja vam je krsna slava? Jer Milešića ima raznih, a mi ne znamo od koji ste vi i vaša porodica, pa biste trebali napisati i te podatke.

  2. sinisa milesic

    Mi milesici smo iz okoline zenica selo drivusa oceva slava je sveti nikola mislim da se ocev dido doselio u zenicu mislim od kupresa nisam siguran to je vrlo retko prezime gledao sam imenik u srbiji i ne postoji prezime milesic jedno vidio sam u tivat crna gora i par u hrvatskoj nemogu se sjetim koji grad bas sto je rjetko prezime bas me zanima porjeklo i kako nastalo to prezime hvala unapred

    • sinisa

      Kad mogu da ocekujem odgovor

      • Branko Todorović

        Milešići Nikoljštaci se pominju u Šematizmu mitropolije Dabro-bosanske za 1882. godinu u Sarajevu Gradu, a Mileševići Nikoljštaci u Gudavcu na Kupresu.

        Ovi prvi osim Nikoljdana slave još i Đurđic, te Sv. Simeona Bogoprimca, poreklom su od Manastira Moštanice kod Dubice, te od Tešnja.

        Za nešto više detalja, valjalo bi pogledati u Digitalnoj biblioteci portala Poreklo, pa je moja preporuka da tamo potražite, a ukoliko nešto nađete, postavite pa ćemo videti šta dalje možemo da uradimo. Iskreno, to nije moj kraj da bih vam mogao dati bolji savet za sada, ali obično naš posao i jeste da uputimo zainteresovane da sami tragaju, jer složiteće se da poslovi koji za jednu porodicu mogu trajati mesecima, a gde zainteresovanih ima na stotine i hiljade, ne može da obradi grupa entuzijasta… ma koliko ih bilo. 🙂

  3. jovo

    Ja sam kao iSiniša iz Drivuše i meni je poznato da su današnji Milešići pre 150 godina imali prezime Milišić.Na pravoslavnom groblju u Drivuši postoji spomenik na kojem piše da se Ilinka Gujić udala za Iliju Milišića 1853 godine.Milišića ima u Hrcegovini i to prezime je hercegovačko.