Порекло презимена Мијић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Мијић

Порекло презимена Мијић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (13)

 • mijić_bč

  Презивам се Мијић. Нас Мијића, код Брчког има отприлике до 10 кућа. Сви славимо славу Светог Јована. По причи старијих људи чуо сам да смо се доселили из Херцеговине под притиском Турака. Позз

  Одговори
 • Мијић

  Ја сам из Србобрана. Славим СВ. Архангела Михаила.

  Одговори
 • Mijić

  I ja sam Mijić iz Novog Sada. Slavim slavu Sveti Velikomučenik Geogorgije – Đurđevdan

  Одговори
 • Mijic

  Ja sam Mijic iz Banja Luke.
  Slavimo Djurdjevdan,a cuo sam da smo porijeklom od Drvara!!

  Одговори
 • Mijić - Banjaluka

  Mijić iz Banjaluke. Krsna slava – Đurđevdan.
  Po onome što sam čitao prezime Mijić je bilo Mihić i zbog područja na kojim je bilo raznih jezičkih govora došlo je do promjene.
  Porijeklo – Lika, Kordun, Dalmacija i Hercegovina po onima što sam stupio u kontakt.

  Одговори
 • Мијић Милорад

  Презивам се Мијић. Пореклом сам из Жегара код Обровца.. У Жегару је стотинама година живело седам кућа Мијића. Славимо Лазереву суботу. Према књизи о пореклу презимена Мијићи из Жегара су се одвојили од Љубичића са којима су остали у блиским родбинским везама. Занимљиво је сећање да смо у том крају Северне Далмације пореклом из Буковице на тромеђи Црне горе Херцеговине и Србије и да смо име Буковица које се користи за крај у ком је Жегар понели из ове источније Буковице. У Сомбору у ком живим постоји насеље Буковац у ком скоро половину становника сачињавају Мијићи староседеоци, који славе Аранђелдан, такође постоји сећање о пореклу из Црне горе.

  Одговори
 • Бошко Мијић

  Колико ја знам моји су се доселили 1948/1949 ис села Љусина, општина Босанска Крупа. Долазе у Банат, општина Сечањ, село Крајишник. Одатле одлазе у разне градове ( Београд, Сремска Митровица, Рума …). Славимо Св. Николу.

  Одговори
  • Nikola Mijić

   I moji preci su iz sela Ljusina, Bosanska krupa. Doselili su se u Mladenovac 60-ih godina. Slavimo SV. Nikolu. Ja nosim dedino ime Nikola kao prvi unuk i hvala bogu imam dva naslednika Lazara i Mihajla koji ce ponosno nastaviti lozu Mijica, Veliki pozdrav za sve Mijice!!!

   Одговори
 • Војислав Ананић

  МИЈИЋ, распрострањено српско презиме, добијено по родоначелнику који се звао Мијо (Михаило). У документима од почетка XIV вијека. Од почетка XVIII вијека Мијићи живе у Чоки. Славе Св. Мрату.
  Тамо су изгледа стигли за вријеме велике сеобе са Косова и Метохије под Арсенијем III Чарнојевићем. Има их у околини Дрвара. Ту су се доселили из Дољана у Лици почетком XIX вијека (34, 172). Из Дољана (Лапац), преко Унцд, око 1800. године доселили су се Мијићи у Доњи Јеловац. славе Мратињдан.

  Извор: Миловој Родић – КНЕЖИЦА У КНЕШПОЉУ, Лакташи, 2006.

  Одговори
 • Dragan MIJIC

  Ja se zovem Dragan Mijic ,zivim u Odzacima,slavimo Svetog Nikolu.Deda mi je dosao iz Ljusine krajem 60-tih.
  Pozdrav za sve Mijice!

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top