Poreklo prezimena Maličević Reviewed by Momizat on . Prezime Maličević prisutno je na Kosovu i Metohiji.  Prezime Maličević je poreklom iz Prizrenske Župe, iz sela Donje Ljubinje. Prezivali su se Radović, pa su posle Prezime Maličević prisutno je na Kosovu i Metohiji.  Prezime Maličević je poreklom iz Prizrenske Župe, iz sela Donje Ljubinje. Prezivali su se Radović, pa su posle Rating:
You Are Here: Home » Prezimena » Poreklo prezimena Maličević

Poreklo prezimena Maličević

Prezime Maličević prisutno je na Kosovu i Metohiji. 

Prezime Maličević je poreklom iz Prizrenske Župe, iz sela Donje Ljubinje. Prezivali su se Radović, pa su posle islamizacije 1912. godine primili prezime Maličević. Nakon albanizacije Prizrena 1940. godine primili su prezime Redžepi. Maličevići (Radovići) su starosedeoci.

____________________________

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

prezime@poreklo.rs
Pišite nam


Komentari (1)

  • Irena

    Prisutno je i u BiH, odn. R. Srpskoj i u Srbiji. U obe drzave su i pravoslavne i muslimanske vere, sto se najlakse vidi po licnom imenu. Bilo je i primera da su rodjaci razlicite vere i istog prezimena! U BiH, odn. Republici Srpskoj najcesce slave Djurdjevdan, barem koliko je meni poznato.

    Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top