Порекло презимена Манић

23. фебруара 2012.

коментара: 21

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (21)

Одговорите

21 коментара

 1. Marko manic

  Moji Manici su iz sela Trstena opstina Vranje i slavimo svetog Nikolu.

 2. Драган Манић

  Пирот, Присјан

 3. Синиша М. Манић

  Мој деда је родом из околине Пирота. Мислим да се село зове Гостуша, а зову га због аутентичности камених кровова “Камено село”. Ускоро треба да буде проглашено као кутурно добро и као такво заштићено законом. После Другог светског рата деда је са породицом колонизовао у Војводину, у село Нови Карловци (Сасе), општина Инђија. Постоји прича да су по именима неких предака давана презимена. Тако су моји по неком претку деда Мани Манићи. Манићи славе Светог Јована 20. јануара.

 4. pozdrav ja sam iz bepgrada i moji porklo je iz pasjač kod pirora moji cukun deka zvao se ilia manic i slavim sv.nikolu

 5. Milica Manić

  Moji su poreklom iz opstine Trgovište ne znam koje tačno mesto.Moj deda se zvao Cvetan, pradeda Ðorđe, a rodonačelnik prezimena Manča ili Mane…Pradedina slava je bila sveti Arhanđel Mihail…Deda Cvetan je imao još četvoro braće (Peru, Duška, Zdravka i Voju) i sestru Zlatu.Svi su oni zajedno sa majkom Sibom doseljeni u Karavukovo (Opština Odžaci, Vojvodina) u vreme Kolonizacije posle drugog svetskog rata.Ako neko ima neke informacije o Manićima iz Trgovišta ili je i on potomak Manče, a ima dobru volju da mi pomogne u istraživanju nek mi se javi.

 6. Kristijan Manić

  Iz Beograda sam deda mi se zvao Stanimir iz sela Nišor kod Pirota.

 7. Dijana

  Moja baba je rodjena 1928 u selu Kosarno kod Bujanovca. Vidosava Manic. Otac Spasa.Slavili su Arandjelovdan. Zivela je posle u Beogradu gde je i umrla. Mnogo bi mi znacilo ako neko ima bilo kakvu informaciju o ovoj porodici. Mozete me kontaktirati na mail: [email protected]

 8. Ивана Манић

  Моје девојачко презиме је Манић. Отац Милорад, рођен у селу Света Петка, општина Кленике, близу Бујановца. Деда се звао Антанас (надимак Наце), прадеда Алекса, а чукундеда Мане – по њему носимо презиме. Како су ми причали, тамо се у свако колену мењало презиме, како би сваког мушког поменули 🙂 и онда су отац и деда имали различита презимена. Сећам се да је бака причала – укинули су нам то после Другог светског рата. Манетов отац је био Анта, па је он био Антић.
  Упознала сам доста Манића у Новом Саду, Београду – и већина је имала порекло из Пирота, Лесковца.
  Нама је слава Свети Врачи – Св. Козма и Дамјан.
  Срдачан поздрав