Poreklo prezimena Malinović

23. februar 2012.

komentara: 23

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Prethodni članak:

Komentari (23)

Odgovorite

23 komentara

  1. Gorana

    Pozdrav svima,ja pripadam porodici Malinovic koja je doselila posle 1910 u selo Mahovljani kod Laktasa,govorilo smo da smo iz Grahova i slavimo krsnu slavu Nikoljdan…i nekada je djed pominjao da su korijeni svih Malinovica iz Crne Gore..

  2. Petar

    Ja bih lično volio da znam odakle nam potiču korijeni, 96.god smo se doselili u Bratunac posle rata, dok je stric u Srbiji u Bavaništu. Iz sela Marinkovci smo opština Bos. Grahovo i djed mi se zvao Svetko od oca Stevana mog pradjeda. Pozdrav za braću i sestre!

  3. Postoji priča da su se Malinovići od Grahova doselili u Dragočaj zaseok Gradinu , i tu promjenuli prezime iz Malinović u Grahovac ili Graorac , slava im je Sveti Vasilije Veliki . I njihovi potomci pričaju da su se zvali Malinovići i da su doselili od Bosanskog Grahova i po tome prozvani Grahovci . Danas ih ovdje ima 8 kuća koje su većinom zaključane a stanovništvo raseljeno , većinom u grad Banja Luku i okolinu. Molim ako neko zna da mi potvrdi ovu vezu Malinovića od Grahova sa Grahovcima ( Graorcima ) iz Dragočaja ?

    • Branko Grahovac

      Po priči moga đeda Jovana Graorca, Graovca, Grahovca iz sela Kozica kod Sanskog Mosta, koloniziranog u Bač, Vojvodina naša porodica je nosila prezime Malinović i doselila se u Kozicu iz Bosanskog Grahova. Slavimo slavu Svetog Vasilija Velikog. Brat moga đeda Petar ostao je u selu Kozica. Pozdrav.

    • Luka Jelić

      Poštovani Milane,

      Ova priča Grahovaca iz Dragočaja da su Malinovića iz okoline Grahova tačnije Marinkovaca kod Grahova je po svemu sudeći tačna.

  4. Savo Malinović

    Pozdrav svima!
    Nemam pouzdane informacije ali imam usmeno predanje da smo poreklom iz Hercegovine i Crne Gore.
    Mi smo Malinovići sa Trebave, bivša opština Gradačac, sada pripadamo Doboju i Modriči.
    Vidim da su svi ostali Malinovići iz Grahova, Banja Luke, Glamoča..
    Naša Krsna slava je sv. Stefan.

  5. Srdjan

    Malinovic , Banja luka. Krsna slava Sveti stefan 9 januar.

  6. MirjanaMalinović

    PetarMalinović mesto rođenja Paklenica ili Gornja Paklenica opština Doboj pričao mi je da su bila tri brata poreklom iz Crne Gore koja su došla u Bosnu jer su smakli nekog Turčina .Za vreme drugog rata svi dokumenti su spaljeni a seljani su se sakrili u pećinu koja se ne vidi sa Ivice ponora.Moj deda je govorio da su svi Malinovići iz tog mesta on je bio rođen 1898 znači da su tamo bili bar 200 GOD.Mi slavimo slavu Sveti Simeon Bogoprimac i Ana koja je 16 .februara po novom kalendaru.