Порекло презимена Малиновић

23. фебруар 2012.

коментара: 23

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (23)

Одговорите

23 коментара

  1. Gorana

    Pozdrav svima,ja pripadam porodici Malinovic koja je doselila posle 1910 u selo Mahovljani kod Laktasa,govorilo smo da smo iz Grahova i slavimo krsnu slavu Nikoljdan…i nekada je djed pominjao da su korijeni svih Malinovica iz Crne Gore..

  2. Petar

    Ja bih lično volio da znam odakle nam potiču korijeni, 96.god smo se doselili u Bratunac posle rata, dok je stric u Srbiji u Bavaništu. Iz sela Marinkovci smo opština Bos. Grahovo i djed mi se zvao Svetko od oca Stevana mog pradjeda. Pozdrav za braću i sestre!

  3. Постоји прича да су се Малиновићи од Грахова доселили у Драгочај засеок Градину , и ту промјенули презиме из Малиновић у Граховац или Граорац , слава им је Свети Василије Велики . И њихови потомци причају да су се звали Малиновићи и да су доселили од Босанског Грахова и по томе прозвани Граховци . Данас их овдје има 8 кућа које су већином закључане а становништво расељено , већином у град Бања Луку и околину. Молим ако неко зна да ми потврди ову везу Малиновића од Грахова са Граховцима ( Граорцима ) из Драгочаја ?

    • Бранко Граховац

      По причи мога ђеда Јована Граорца, Граовца, Граховца из села Козица код Санског Моста, колонизираног у Бач, Војводина наша породица је носила презиме Малиновић и доселила се у Козицу из Босанског Грахова. Славимо славу Светог Василија Великог. Брат мога ђеда Петар остао је у селу Козица. Поздрав.

    • Лука Јелић

      Поштовани Милане,

      Ова прича Граховаца из Драгочаја да су Малиновића из околине Грахова тачније Маринковаца код Грахова је по свему судећи тачна.

  4. Саво Малиновић

    Поздрав свима!
    Немам поуздане информације али имам усмено предање да смо пореклом из Херцеговине и Црне Горе.
    Ми смо Малиновићи са Требаве, бивша општина Градачац, сада припадамо Добоју и Модричи.
    Видим да су сви остали Малиновићи из Грахова, Бања Луке, Гламоча..
    Наша Крсна слава је св. Стефан.

  5. Srdjan

    Malinovic , Banja luka. Krsna slava Sveti stefan 9 januar.

  6. MirjanaMalinović

    PetarMalinović mesto rođenja Paklenica ili Gornja Paklenica opština Doboj pričao mi je da su bila tri brata poreklom iz Crne Gore koja su došla u Bosnu jer su smakli nekog Turčina .Za vreme drugog rata svi dokumenti su spaljeni a seljani su se sakrili u pećinu koja se ne vidi sa Ivice ponora.Moj deda je govorio da su svi Malinovići iz tog mesta on je bio rođen 1898 znači da su tamo bili bar 200 GOD.Mi slavimo slavu Sveti Simeon Bogoprimac i Ana koja je 16 .februara po novom kalendaru.