Порекло презимена Малиновић

23. фебруара 2012.

коментара: 18

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (18)

Одговорите

18 коментара

 1. Gorana

  Pozdrav svima,ja pripadam porodici Malinovic koja je doselila posle 1910 u selo Mahovljani kod Laktasa,govorilo smo da smo iz Grahova i slavimo krsnu slavu Nikoljdan…i nekada je djed pominjao da su korijeni svih Malinovica iz Crne Gore..

 2. Petar

  Ja bih lično volio da znam odakle nam potiču korijeni, 96.god smo se doselili u Bratunac posle rata, dok je stric u Srbiji u Bavaništu. Iz sela Marinkovci smo opština Bos. Grahovo i djed mi se zvao Svetko od oca Stevana mog pradjeda. Pozdrav za braću i sestre!

 3. Постоји прича да су се Малиновићи од Грахова доселили у Драгочај засеок Градину , и ту промјенули презиме из Малиновић у Граховац или Граорац , слава им је Свети Василије Велики . И њихови потомци причају да су се звали Малиновићи и да су доселили од Босанског Грахова и по томе прозвани Граховци . Данас их овдје има 8 кућа које су већином закључане а становништво расељено , већином у град Бања Луку и околину. Молим ако неко зна да ми потврди ову везу Малиновића од Грахова са Граховцима ( Граорцима ) из Драгочаја ?

  • Бранко Граховац

   По причи мога ђеда Јована Граорца, Граовца, Граховца из села Козица код Санског Моста, колонизираног у Бач, Војводина наша породица је носила презиме Малиновић и доселила се у Козицу из Босанског Грахова. Славимо славу Светог Василија Великог. Брат мога ђеда Петар остао је у селу Козица. Поздрав.

  • Лука Јелић

   Поштовани Милане,

   Ова прича Граховаца из Драгочаја да су Малиновића из околине Грахова тачније Маринковаца код Грахова је по свему судећи тачна.