Порекло презимена Малиновић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Малиновић

Порекло презимена Малиновић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (16)

 • Драган Малиновић

  Живим у Шипову(РС БИХ)
  Крсна слава коју слави моја породица је Свети Василије Велики(14.01.)
  Према неким предањима населили смо се из Херцеговине.
  Пошто знам 3 генерације испред себе претпоставка је да се насељење десило у 19.вијеку
  Осим у Шипову ово презиме се појављује у Дрвару,Грахову,Прњавору,Гламочу.
  У Шипову се појављује у 3 села и не славе исту крсну славу,а ни у овим набројаним мјестима се не слави иста крсна слава тако да није сигурно да су од истог племена.
  Од познатијих личности могу навести само Дејана Малиновића који је репрезентативац БИХ у рукомету.Он је поријеклом из села Драгњић Подови општина Шипово
  Унаприејд захвалан !

  Одговори
 • malinovic

  Malinovici su naseljavali i jedan dio planine kod Travnika blizu Zenice,mjesto Orlice,planina Vlasic. Slavimo slavu sv. Simeun 16.2. Pozdrav

  Одговори
 • Nemanja Malinovic

  Nemanja Malinovic( Vranje, Srbija)
  Za svog najstarijeg pretka znam da je ziveo u selu Malinovci od oko 1900. godine , a to selo je 70 km od Vranja u dolini reke Pcinje. Za njega ne znam odakle je dosao.

  Одговори
 • dragana

  Moj deda je dusan malinovic od oca Jove I majke Marije ziveli su Bos.Grahovu selo Marikovci

  Одговори
 • radenko

  Pozdrav svima !
  Moja porodica Malinović je iz Gornje Piskavice kod Banja Luke . Znam za tri generacije da su živeli u ovim krajevima postoje priče da smo se doselili iz crne gore. Ako neko poznaje Dragana Malinovića otac Vaso neka mi se obrati

  Одговори
 • sanja

  Moj otac Acim je iz Marinkovca selo kod BOSANSKOG GRAHOVA
  slave Sv. Vasiliju 14/1
  nikad nisam cula odakle su se doselili posto su od pamtivijeka tu iz Marinkovaca

  Одговори
  • dragana samoukovic

   draga Sanja najverovatnije da smo u rodu.Moj deda dusan je rodjen u Marinkovcima i slavi istu slavu kao i tvoj otac.Njegov naj stariji brat se zvao Acim.Ako si voljna volela bih da stupimo u kontakt.Srdacan pozdrav Dragana Samoukovic iz Sarajeva

   Одговори
 • Vujadin M

  Ja sam jedan od Malinovića iz Prnjavora u Republici Strpskoj. Malinovići u Prnjavoru slave Svetog Trifuna. Jedan je rod i svi se u obraćanju jedni drugima obraćamo sa rođaci. Najstariji koji je nama poznat bio je pop Vaso Malinović (bio paroh Nožički) doveo je Malinoviće u Gornju i Veliku Ilovu u Prnjavoru. Zašto su se Malinovići preselili iz Nožičkog (Srbac) U Gornju i Veliku Ilovu nije poznato. Među nama Malinovićima kad se krene rodom unazad znamo od 1850 godine do danas, Zapravo od dolaska popa Sime i popadije Stevanije u Gornju Ilovu. Od tada do sad ima 6 koljena u četiri linije roda. Većina Malinovića Radi u Švajcarskoj i Njemačkoj.Velika i Gornja Ilova se nalaze na putu Prnjavor Srbac. U Prnjavoru ima jedna porodica Malinovića izbjegla iz Grahova a jedna porodica izbjegla iz Drvara.Prema šematizmu Dabro Bosanske Mitropolije za 1882 godinu naši Malinovići jedini u BiH slave krsnu slavu Sv. Trifun.

  Одговори
  • Dusan

   Pozdrav druze citam tvoju objavu pa da se javim. Ja sam Dusan Malinovic iz Nisa, deda mi je doso posle drugog svetskog rata iz Srbca, zvao se Rajko Malinovic a njegov rodjeni brat Dusan Malinovic po kome sam i ja dobio ime i ziveo je u Beogradu nakon sto je kao decak napustio Srbac. Slavimo Sv. Trifuna takodje.

   Одговори
 • Sara

  Poštovanje! Mi Malinovići smo iz Dervente, RS, i slavimo slavu Sv. Jovan (20.01.) Moj deda je iz okoline Broda, dalje smo u ćorsokaku.

  Одговори
 • Sladjana

  Moji Malinovici su iz Pribelje opština Glamoč. Roditelji su mi u NSadu kao i ja sa suprugom. Slavim devojačku Slavu sv Vasilije Veliki 14.01.

  Одговори
 • Gorana

  Pozdrav svima,ja pripadam porodici Malinovic koja je doselila posle 1910 u selo Mahovljani kod Laktasa,govorilo smo da smo iz Grahova i slavimo krsnu slavu Nikoljdan…i nekada je djed pominjao da su ti nasi preci iz Crne Gore…tj vjerovatno vecina Malinovica

  Одговори
 • Gorana

  Pozdrav svima,ja pripadam porodici Malinovic koja je doselila posle 1910 u selo Mahovljani kod Laktasa,govorilo smo da smo iz Grahova i slavimo krsnu slavu Nikoljdan…i nekada je djed pominjao da su korijeni svih Malinovica iz Crne Gore..

  Одговори
 • Petar

  Ja bih lično volio da znam odakle nam potiču korijeni, 96.god smo se doselili u Bratunac posle rata, dok je stric u Srbiji u Bavaništu. Iz sela Marinkovci smo opština Bos. Grahovo i djed mi se zvao Svetko od oca Stevana mog pradjeda. Pozdrav za braću i sestre!

  Одговори
 • Milan M.Jokić

  Постоји прича да су се Малиновићи од Грахова доселили у Драгочај засеок Градину , и ту промјенули презиме из Малиновић у Граховац или Граорац , слава им је Свети Василије Велики . И њихови потомци причају да су се звали Малиновићи и да су доселили од Босанског Грахова и по томе прозвани Граховци . Данас их овдје има 8 кућа које су већином закључане а становништво расељено , већином у град Бања Луку и околину. Молим ако неко зна да ми потврди ову везу Малиновића од Грахова са Граховцима ( Граорцима ) из Драгочаја ?

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top