Порекло презимена Малиновић

23. фебруара 2012.

коментара: 16

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (16)

Одговорите

16 коментара

  1. Gorana

    Pozdrav svima,ja pripadam porodici Malinovic koja je doselila posle 1910 u selo Mahovljani kod Laktasa,govorilo smo da smo iz Grahova i slavimo krsnu slavu Nikoljdan…i nekada je djed pominjao da su korijeni svih Malinovica iz Crne Gore..

  2. Petar

    Ja bih lično volio da znam odakle nam potiču korijeni, 96.god smo se doselili u Bratunac posle rata, dok je stric u Srbiji u Bavaništu. Iz sela Marinkovci smo opština Bos. Grahovo i djed mi se zvao Svetko od oca Stevana mog pradjeda. Pozdrav za braću i sestre!

  3. Постоји прича да су се Малиновићи од Грахова доселили у Драгочај засеок Градину , и ту промјенули презиме из Малиновић у Граховац или Граорац , слава им је Свети Василије Велики . И њихови потомци причају да су се звали Малиновићи и да су доселили од Босанског Грахова и по томе прозвани Граховци . Данас их овдје има 8 кућа које су већином закључане а становништво расељено , већином у град Бања Луку и околину. Молим ако неко зна да ми потврди ову везу Малиновића од Грахова са Граховцима ( Граорцима ) из Драгочаја ?