Порекло презимена Малбашић

23. фебруар 2012.

коментара: 28

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (28)

Одговорите

28 коментара

  1. Zoran Malbasic

    Nebojsin komentar oko prezimena Malbasic iz Sipovljana i Trninic brijeg mi je poznato. Ja poticem iz te porodice i Tadici su mi familija. Na zalost starijih nema vise da bi mogli da dodaju jos neki detalj.

  2. Radivoje Malbasic

    Ovim se obracam svima koji znaju nesto vise omalbasicima iz kola konotari krsna slava cirilovdan da se jave inapisu sta znaju kako bih uspio da napravim stablo malbasica.

    • Milijana

      Ja sam rodom iz tih Malbasica iz sela Konotari.djed mi je prico da se njegov otac zvao Djordije tako da nas zovu Djordjici.bio je Jovo oa su Jovici.Grujo Grujici.Dimitrije Dimitrici.i jos drugi.svi su Malbasic i slave sv.Cirila.ima nas mnogo i pretezno zivimo u Svicarskoj.

      • Radivoje Malbasic

        Hvala Milijana na ovim informacijama mada mi je to vec poznato jer ja sam potomak CRNICA otac Milos djed Vojislav a po Crnji smo dobili nadimak kao i ovi koje si ti spomenula Crnjo je jedan od brace tog naseg plemena.ja sam Radivoje zivim na relaciji Stuttgart Banjaluka a moji su 1967 iz konotara doselili na Sibove gdje sam i odrastao do neke punoljetnosti a onda sam se otisnuo u svijet.znam vecinu nasih u swici njem, slo.kao i u rs .molio bih sve koji ovo citaju da mi napisu nesto ako znaju odakle su nasi pradjedovi dosli u konotare a to je period prije 1800te god.

        • Лука Јелић

          Поштовани Радивоје, претпостављам да је у питању Ћириловдан 27. фебруара?

          Можда не би било лоше да искористите попуст на тестирање које 25. априла ове године организује “Друштво српских родословаца Порекло”. Детаљније о томе овде https://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=3104.0

          Са тестирањем би сте сазнали да ли сте у сродству са родовима у Црној Гори који славе исту славу као ви.

  3. Никола Малбашић

    Пуно поздрава, јављам се из Нових Козараца, место крај Кикинде у Војводини. Моја фамилија и ја славимо СВ. Тому. Моји преци су досељени 1945. из Дабра, код Санског Моста. Циљ ми је да пронађем своје давно изгубљене родове и да се везе обнове! Малбашићи, пишите ми на мејлу [email protected]
    Да у скорије време прелимо као наши стари некада!

  4. Војислав Ананић

    МАЛБАШИЋ, презиме је добијено према друштвеном положају некога давног претка. Јер, турска ријеч малбаша (mahalbaša) значи старјешину засеока и, најчешће, сеоског старјешину. Ко је био тај предак – малбаша, и када су породице добиле то презиме, непознато је. У Велико Двориште и Ушивац Малбашићи су се доселили из околине Грахова између Прве и Друге кнежопољске буне. Славе Лазареву Суботу.

    Извор: Миловој Родић – КНЕЖИЦА У КНЕШПОЉУ, Лакташи, 2006.

  5. Porijeklo Malbasic iz Konatara
    Cikajlo
    Toma
    Jefto
    Dimitrija
    Savo
    Rade
    Danijel
    Danilo Nikola
    Mi smo Dimitrici po Dimitriji.
    Nase potomstvo je nastanjeno uKonatarima okp 225 godina ???.

  6. Лука Малбашић ( Luka Malbašić)

    Поздрав свима и хвала на труду који улажете! Ја сам Лука Малбашић, и живим у Београду. Моји су се доселили из Дрвара негде око 1968…Отац Тони(1963), деда Војин(1938) и баба Милица ( од Милановића из Суваје-Бос.Петровац)… Војин је завршио шумарски факултет и мислим да је радио у пилани… имао је 15ак година старију сестру Милку а и даље му је жива млађа сестра Госпава. Њихов отац се звао Лука и рођен је негде око 1895… Лукин отац се звао Јован… Славимо Архангела Михаила… осим овога не знам још много тога битног о нашем пореклу а волео бих да сазнам штовише. Скоро сам упознао сестру познатог фудбалера Филипа Малбашића, они су из Бањалуке, а рекла ми је да имају родбину у Дрвару. По свему што сам до сада ископао, овај коментар о Родићима и Тадићима ми се некако најбоље поклапа са целом причом и географски су Шиповљани прилично близу Дрвара, па ми за сада делује некако реално да је то то. Ако ово види неко ко можда зна ове моје Малбашиће, бићу пресрећан да се упознамо, или разменимо информације и можете ме слободно контактирати путем следећe email aдресе:

    [email protected]

    Molim vas da u naslovu maila napisete “Malbasici poreklo” da bih sto lakse uocio poruku u moru dosadnih reklama.

    Hvala svima i puno srece u potragama! 🙂

  7. Malbašić

    Pozdrav!
    Zamolio bih svakoga ko zna nešto o Malbašićima iz Slavićke da napiše u komentar.

  8. Mladen Malbašić

    Pozdrav svima. Pratim tu stranicu vec duze i jako me zanima moje porijeklo. Moji
    Malbašići su iz Konotara i slave Cirilovdan. Moje pitanje za vas je da li neko zna nekoga sto se bavi profesionalno sa trazenje podataka oko porijekla. Hocu da to malo poguram i spreman sam da platim za to.

    Pozdrav