Порекло презимена Макевић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Макевић

Порекло презимена Макевић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (4)

 • Милош Макевић

  Презиме је настало од старог имена Макевија. Према мојим сазнањима презиме постоји у селу Дреновац код Шапца, одакле су и моји преци, као и у селу Прову, које се налази низводно од Шапца, према Обреновцу. Даље порекло је из источне Херцеговине.

  Одговори
  • Defendor

   Макевићи се у Дреновцу спомињу још 1831. године, када их је забележено шест домаћинстава. Од њих порекло воде и данашњи Стокићи, чији се предак звао Стокић Макевић, и који је имао петорицу синова. Тада је пописано укуно двадесет четири харачке главе, односно двадесет четири имена Макевића у Дреновцу.

   Одговори
  • Žarko

   Moj deda je Makević Žarko, ubijen 1941. godine, sahranjen u Mačvanskom Prnjavoru. Ovo mi je puno pomoglo u potrazi za familijom.

   Одговори
 • Biljana

  Makevića ima u selu Riđake (put Šabac-Valjevo). Ja sam jedna od Makevića

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top