Порекло презимена Лепојевић

22. фебруара 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. Фамилије-презимена Лепојевић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Брзан (Ранђеловци)
  -Брзан (Никољци)
  -Доња Рача
  -Рача

 2. lepojevic

  selo Resinac kod Male plane…udaljeno 7km od Prokuplja.

 3. Михајловић

  Што се тиче Лепојевића, баба по оцу ми је била Лепојевић из села Ресинац код Мале Плане, Стадија Лепојевић, касније Михајловић, па ме занима шта знате о њима. @lepojević? 🙂

 4. Sunčica Lepojević Vujošević

  Stadija Lepojević , a kasnije Mihajlović je moja bakatetka, zapravo rođena tetka moga oca Miladina i rođena sestra njegovog oca , a mog dede Ratka Lepojevića.Naime. ja hronologiju znam od Blagoja Lepojevića koji je imao sinove Ratka, Radoja i Radojka i ćerke Stadiju i Lepu. Ratko je imao cerku Milicu i sina Miladina. Milica ima ćerke Snezanu i Gordanu a moj tata Miladin mene i moju sestru Gordanu. Radoje ima ćerku Milanku i sina Milana. Radojko ima sina Dragana i sina Dragoslava. Stadija ima sina Nenada -Vašeg tatu ( a ja Vam dođem sestra od strica)i ćerke Snezanu i …ne ynam ih. Baka Lepa ima ćerku Stanislavu.Puno mi pozdravite Nenada i sestre, veoma dugo se nismo videli, poslednji put kada sam ja krenula na fakultet 1989. god.Bilo bi lepo da ponovo uspostavimo kontakt a i moj tata će se radovati.Srdačan poydrav i svako dobro Sunčica.