Порекло презимена Лазић

22. фебруар 2012.

коментара: 178

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (178)

Одговорите

178 коментара

  1. Dario Lazić

    Pozdrav

    Najstarije informacije zalaze u 1800-te (ne znam tacno kad) kada su 3 brata dosla na podrucije Maglaja. Dva brata su tada presli na podrucije Tesnja tacnije Medakovo.Navodno su dosli sa podrucija Hercegovine.
    Slava Sv. Simeun
    Dosao sam do podatka da korijeni prezimena vuku sa Grčkih Olimpiskih igara, gdje Lazić ili izvedenica od toga označava osobu koja je nosila baklju prije početka igre.

  2. Dejan

    Postovani interesuje me poreklo !Sve sto znam po pricama starijih ljudi jeste da su moji preci doseljeni iz ibarskog kolasina u selo Paradu kod Lukovske Banje opstina Kursumlija,bilo oh jee valda pet brata imena NE znam osim mog tog cukun dede Laze koji se doselio u selo Konjuva opstina Kursumlija I posted njemu smo mi dobili prezime Lazic, zanima me kako smo se pre toga prezivali I sve sto bih trebao znati inace slavimo krsnu slavu average Perku.Hvala unapred

  3. Rajko

    Pozzz svima. Moji su poreklom iz sela Priluk-opstina Zavidovići. U nazad ne znam bas mnogo. Deda mi se isto zvao Rajko Lazić. Otac je 70 god otišao u Borovo Naselje, tamo sam i rodjen. A sad sam u Zrenjaninu.
    Slavimo SV Nikolu!

    • Dusan Lazic

      Ja sam Lazic iz Gostovica kod Zavidovica

    • Dusan

      Ja sve sto znam je da mi se čukundjed zvao Mijat Lazic njegov sin a moj pradjed Niko Lazic knez u selu ( odveden i streljan u Jasenovcu) i njegov sin a moj djed Slavko Lazic. Do rata 1992 godine i svi moji unazad sto ja znam su živjeli u Vukomanovicima opstina Zavidovici. Znam da imam rodbine u okolini Rume tu su naslednici od brata (Rajka) mog djeda

  4. Марко Лазић

    Поштовање и поздрав Лазићима. Моји воде порекло из околине Обреновца, слава Петровдан. Можда неко зна више о томе одакле потиче та лоза.

  5. Dejan Lazić

    Pozdrav svim Lazićima! Živim u Prokuplju ali su moji iz okoline Blaca, selo Trbunje. Doselili su se početkom 20. veka iz sela Brđani kod Brusa. Po nekim pričama, u okolinu Brusa su došli iz Raške oblasti što verujem da je istina obzirom da su običaji potpuno indentični. Inače slavimo Sv. Nikolu.

  6. Nikola Lazić

    OJE POREKLO JE IZ DONJE LJUBOVIĐE SLAVIMO SV .ĐURĐIC.OD ĐEDA RAJKA PRAĐEDA NIKOLE.I POZDRAV ZA SVE LAZIĆE INAČE ŽIVIM U LOZNICI.

  7. Marija Lazic

    Moji Lazici su iz Trnave kod Uzica. Slava Lucindan. Po predanju dosli smo iz Crne Gore, ne znam tacno odakle.

  8. Milan

    Moji su Lazići. Pradeda se oko 1900 preselio iz banata u backu. Slavimo Sv. Jovana

  9. Aleksandra Lazic

    Pozdrav Lazicima, moji preci su poreklom iz sela Setonje kod Petrovca na Mlavi, mesto gde su se setali car Lazar i carica Milica kazu. (Jugoistok Srbije). Nasa slava je sveta Petka.

  10. Mija Lazic

    Pozdrav, moj otac slavi Lazarevu subotu i mi smo iz Srema? Postoji li sansa da su preci iz Crne Gore? Hvala