Курчубић

20. фебруара 2012.

коментара: 4

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. Milan Kurćubić

  Ne znam nikoga sa prezimenom Kurčubić.
  Svi koje poznajem prezivaju se Kurćubić.
  Možete li mi tačno reći odakle potiču Kurćubići?
  Hvala.

 2. Natali

  Pridružujem se Milanu sa istim pitanjem. Za prezime Kurčubić prvi i jedini put sam čula u seriji “Bolji život”. I mene interesuje nastanak prezimena Kurćubić. Hvala unapred.

 3. Dejan

  Postovani, po nekim mojim istrazivanjima, familija Kurcubic potice iz sela Radijevica kod Nove Varosi. Ukoliko neko zna tacnije ili starije poreklo voleo bih da ostavi komentar. Tokom vekova su se raseljavali, tako da danas postoje grupe ove familije u Novoj Varosi, Kokinom brodu, Ivanjici I Cacku. Kurcubici koji zive u okolini Cacka poreklom su iz Ivanjice. Postoje I u Uzicu I Toplici, ali mislim da su promenili prezime. Pojedinacno, naravno zive u celoj Srbiji. Inace, prezime je izvedeno iz staroslovenske reci “Kur”, sto znaci pevac.

 4. Mirjana

  Najviše Kurćubića ima u selu Kukići kod Čačka. Poreklom su iz Brezove kod Ivanjice. Doselili su se oko 1880 godine. Nažalost u porodici nema ni jednog starog dede ili babe koja zna neku priču o njihovom dolasku. Slave Aranđelovdan ( 21.11.) Odatle su se selili u Kraljevo (najviše zbog posla) i Čačak.