Krasić

19. februara 2012.

komentara: 5

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (5)

Odgovorite

5 komentara

 1. Slavica

  Poštovani, već dugo pokušavam da nađem nekakav konkretan dokaz odakle su se doselili Krasići, ima nas veoma malo, u Dragačevu, selo Donja Kravarica samo 5 kuća koje su ponikle iz istog stabla ali nemamo mnogo saznanja o ranijim pretcima. Slavimo slavu Sveti Vrači 14 novembra.Čula sam za verziju da smo došli od Sjenice ali sam upoznala Krasiće od Sjenice, oni znaju svoje pretke i slave Svetog Stefana. Druga verzija koju nisam uspela da istražim je da potičemo iz plemena Krasnići koji su se doselili u Rašku, verovatno iz Albanije, neki od njih su se naselili u Dragačevu i postoji dilema zbog prezimena da je to moje por.stablo.Po kazivanju moga poznanika koji se bavi rodoslovima ti Krasniži su slavili slavu Svetih Vrači a članak je pronašao, mislim da se zove Etnografski kraljevski arhiv, prema pisanju Erdeljanovića ili Cvijića. Ako neko ima takva saznanja volela bih da mi pomogne. Srdačan pozdrav.

 2. Joksim

  Slavice, najbolje je da ubijedite nekog svog muškog srodnika da se testira muškoj liniji. To može da se uradi u organizaciji Društva srpskih rodoslovaca Poreklo.

 3. Vladimir

  Ja sam Krasic rodjen u Glamocu,tamo nas je bilo 5 kuca.ja sam malo tragao za tim prezimenom,slavimo svetog stefana a prvi Krasic koji je stigao u Glamoc je iz Crne Gore.

 4. Drazen Krasic

  Ja sam iz Drnisa kod Sibenika slavimo sv Stevana 9.Januara