Красић

19. фебруара 2012.

коментара: 5

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

 1. Славица

  Поштовани, већ дуго покушавам да нађем некакав конкретан доказ одакле су се доселили Красићи, има нас веома мало, у Драгачеву, село Доња Краварица само 5 кућа које су поникле из истог стабла али немамо много сазнања о ранијим претцима. Славимо славу Свети Врачи 14 новембра.Чула сам за верзију да смо дошли од Сјенице али сам упознала Красиће од Сјенице, они знају своје претке и славе Светог Стефана. Друга верзија коју нисам успела да истражим је да потичемо из племена Краснићи који су се доселили у Рашку, вероватно из Албаније, неки од њих су се населили у Драгачеву и постоји дилема због презимена да је то моје пор.стабло.По казивању мога познаника који се бави родословима ти Краснижи су славили славу Светих Врачи а чланак је пронашао, мислим да се зове Етнографски краљевски архив, према писању Ердељановића или Цвијића. Ако неко има таква сазнања волела бих да ми помогне. Срдачан поздрав.

 2. Јоксим

  Славице, најбоље је да убиједите неког свог мушког сродника да се тестира мушкој линији. То може да се уради у организацији Друштва српских родословаца Порекло.

 3. Vladimir

  Ja sam Krasic rodjen u Glamocu,tamo nas je bilo 5 kuca.ja sam malo tragao za tim prezimenom,slavimo svetog stefana a prvi Krasic koji je stigao u Glamoc je iz Crne Gore.

 4. Drazen Krasic

  Ja sam iz Drnisa kod Sibenika slavimo sv Stevana 9.Januara