Красић Reviewed by Momizat on . Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Красић

Красић


Коментари (4)

  • Славица

    Поштовани, већ дуго покушавам да нађем некакав конкретан доказ одакле су се доселили Красићи, има нас веома мало, у Драгачеву, село Доња Краварица само 5 кућа које су поникле из истог стабла али немамо много сазнања о ранијим претцима. Славимо славу Свети Врачи 14 новембра.Чула сам за верзију да смо дошли од Сјенице али сам упознала Красиће од Сјенице, они знају своје претке и славе Светог Стефана. Друга верзија коју нисам успела да истражим је да потичемо из племена Краснићи који су се доселили у Рашку, вероватно из Албаније, неки од њих су се населили у Драгачеву и постоји дилема због презимена да је то моје пор.стабло.По казивању мога познаника који се бави родословима ти Краснижи су славили славу Светих Врачи а чланак је пронашао, мислим да се зове Етнографски краљевски архив, према писању Ердељановића или Цвијића. Ако неко има таква сазнања волела бих да ми помогне. Срдачан поздрав.

    Одговори
  • Јоксим

    Славице, најбоље је да убиједите неког свог мушког сродника да се тестира мушкој линији. То може да се уради у организацији Друштва српских родословаца Порекло.

    Одговори
  • Vladimir

    Ja sam Krasic rodjen u Glamocu,tamo nas je bilo 5 kuca.ja sam malo tragao za tim prezimenom,slavimo svetog stefana a prvi Krasic koji je stigao u Glamoc je iz Crne Gore.

    Одговори
  • Drazen Krasic

    Ja sam iz Drnisa kod Sibenika slavimo sv Stevana 9.Januara

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top