Порекло презимена Кијачић

19. фебруар 2012.

коментара: 2

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. ivan

    Prezime Kijacic bilo je zastupljeno najvise u okolini Prizrena, selo Ljubizda. Bilo je oko 15_tak porodica, sad su na teritoriji centralne Srbije.

    • Братислав Кијачић

      Родом сам из села Љубижда код Призрена, славим две славе Св.Алипија (9. децембар) и Ђурђевдан (6.мај). Имам брата Југослава од оца Светолика (син Младена и Владимирке-дев.прз. Ристић из Поповљана) и мајке Олге (отац Слободан и мајка Наталија Мишковић-дев.Стошић из Љубижде). Мој прадеда по оцу је Ђорђе. Мајчин деда је Сима Мишковић, а Симин отац је Стале (његов отац се звао Дима) који је погинуо на солунском фронту.
      Замолио бих све који су из породица Кијачић, Мишковић, Ристић и Стошић (овде поменути) да ми се јаве на моб.066/9430-213 или на мејл, како бих сазнао нешто више, јер сам релативно млад човек (34 год.) а немам нека конкретнија сазнања. Сада живим у Лазаревцу. Велики поздрав фамилијама.