Poreklo prezimena Jovičić

19. februar 2012.

komentara: 128

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (128)

Odgovorite

128 komentara

  1. Bojan Jovičić

    Pozdrav svim Jovičićima

    Prema informacijama moji su iz sela Dobrogošće, Hrvatska došli iz okoline Bosne 1741. Slavimo Đurđevdan. Ako neko ovde vodi korene iz Dobrogošće neka se javi.

    Hvala

  2. Branislava Pribic

    Da li ima Jovicica koji slave Petrovdan

  3. Aleksa Jovicic

    Krsna slava Sveti Stefan
    Trstenik-Srbija

  4. Jovičići

    Beograd, vodi poreklo od mog dede iz Mačve je došao, za Beograd oko 1950 krsna slava Sveti Jovan.

  5. Ivana Jovicic

    Pozdrav svim Jovičić ima. Moj deda Branko, došao je sa dva brata Perom i Djurom iz Glamoča, Krsna Slava SV. NIKOLA

  6. Branko Jovičić

    Po nekim istraživanjima poreklo bi nam moglo biti iz Crne Gore sa Skadarskog jezera, Boljevići, Crmnica. Naseljeni smo u donji Srem i slavimo Svetog Oca Nikolu.

    • Dejan Jovicic

      Tako je. Poreklo vodimo iz grada Skadra i okoline, staro ribarsko pleme. Moja krsna slava je Petrovdan, a vecinom smo naseljeni po Sremu i Backoj. Imam cak negde u kompjuteru i grb plemena Jovicic.

    • Branko Jovičić

      Letos bio da proverim informaciju. U neposrednoj blizini Virpazara, Boljevići, Crmnica postoji geografski pojam Jovičića krš, kao i guvno Jovičića. Svi su se iselili, ali gospodin Ivo Ukšanović i dalje proizvodi vino Jovičića krš i pored svoje ikone ima i ikonu Svetog Nikole jer je jednu od parcela kupio od svoje komšinice poslednje Jovičićke. Veliko poštovanje gospodinu Ukšanoviću.

  7. Boro Jovičić

    Živim u Brčkom i slavimo sv.Jovana Krstitelja.A poreklo po priči nam je sa Durmitora u Crnoj Gori gde kao i danas živi pleme Jovičića.Koliko je to sigurno i pouzdano, nisam siguran.

  8. Natasa Jovicic

    Jovicici iz plemena Brajici, doseljeni tu iz Crne Gore u 16.veku ali se ne zna tacno odakle. Krsna slava, Mitrovdan. Sa Brajica doseljeni u Vojvoda Stepu kao dobrovoljci sa Solunskog fronta 1923. godine.

    • Nataša

      Draga imenjakinjo i prezimenjakinjo, slavimo i istu slavu, dakle, rod smo! I ja sam čula da su naši preci došli iz Crne Gore, a moj deda i otac su poreklom sa Romanije.

  9. Aleksandar Jovičić

    Pozdrav svima,mi smo Jovičići iz Aranđelovca,slavimo Svetog Georgija i pradeda je rođen u selu Banja kod Aranđelovca.Ne znam odakle su preci došli u selo Banju,voleo bih da saznam.

  10. Jovicic Aleksandar

    Pozdrav mi smo zivjeli u Kladnju ,ali moj otac mi je rekao ( sto smo i provjerili) da su nam preci zivjeli na granici Crne Gore i Hercegovine selo Grahovo.Slavimo Arandjelovdan.Sada smo u Zvorniku