Порекло презимена Јовичић

19. фебруар 2012.

коментара: 128

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (128)

Одговорите

128 коментара

  1. Бојан Јовичић

    Поздрав свим Јовичићима

    Према информацијама моји су из села Доброгошће, Хрватска дошли из околине Босне 1741. Славимо Ђурђевдан. Ако неко овде води корене из Доброгошће нека се јави.

    Хвала

  2. Branislava Pribic

    Da li ima Jovicica koji slave Petrovdan

  3. Aleksa Jovicic

    Krsna slava Sveti Stefan
    Trstenik-Srbija

  4. Jovičići

    Beograd, vodi poreklo od mog dede iz Mačve je došao, za Beograd oko 1950 krsna slava Sveti Jovan.

  5. Ivana Jovicic

    Pozdrav svim Jovičić ima. Moj deda Branko, došao je sa dva brata Perom i Djurom iz Glamoča, Krsna Slava SV. NIKOLA

  6. Branko Jovičić

    Po nekim istraživanjima poreklo bi nam moglo biti iz Crne Gore sa Skadarskog jezera, Boljevići, Crmnica. Naseljeni smo u donji Srem i slavimo Svetog Oca Nikolu.

    • Dejan Jovicic

      Tako je. Poreklo vodimo iz grada Skadra i okoline, staro ribarsko pleme. Moja krsna slava je Petrovdan, a vecinom smo naseljeni po Sremu i Backoj. Imam cak negde u kompjuteru i grb plemena Jovicic.

    • Branko Jovičić

      Letos bio da proverim informaciju. U neposrednoj blizini Virpazara, Boljevići, Crmnica postoji geografski pojam Jovičića krš, kao i guvno Jovičića. Svi su se iselili, ali gospodin Ivo Ukšanović i dalje proizvodi vino Jovičića krš i pored svoje ikone ima i ikonu Svetog Nikole jer je jednu od parcela kupio od svoje komšinice poslednje Jovičićke. Veliko poštovanje gospodinu Ukšanoviću.

  7. Боро Јовичић

    Живим у Брчком и славимо св.Јована Крститеља.А порекло по причи нам је са Дурмитора у Црној Гори где као и данас живи племе Јовичића.Колико је то сигурно и поуздано, нисам сигуран.

  8. Natasa Jovicic

    Jovicici iz plemena Brajici, doseljeni tu iz Crne Gore u 16.veku ali se ne zna tacno odakle. Krsna slava, Mitrovdan. Sa Brajica doseljeni u Vojvoda Stepu kao dobrovoljci sa Solunskog fronta 1923. godine.

  9. Александар Јовичић

    Поздрав свима,ми смо Јовичићи из Аранђеловца,славимо Светог Георгија и прадеда је рођен у селу Бања код Аранђеловца.Не знам одакле су преци дошли у село Бању,волео бих да сазнам.

  10. Jovicic Aleksandar

    Pozdrav mi smo zivjeli u Kladnju ,ali moj otac mi je rekao ( sto smo i provjerili) da su nam preci zivjeli na granici Crne Gore i Hercegovine selo Grahovo.Slavimo Arandjelovdan.Sada smo u Zvorniku