Poreklo prezimena Jovičić

19. februar 2012.

komentara: 128

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (128)

Odgovorite

128 komentara

  1. Radovan

    Krsna slava 29.januar, Kotor Varos, Republika Srpska.

  2. Jovicic

    Krsna Slava Sv.Nikola , Lukavac-Tuzla

  3. Jovicic

    Krsna slava Sv.Nikola, Pozarnica-Tuzla, BiH

  4. Jovicicka

    Krsna slava Sv. Nikola – Smoluća … :))

  5. Krsna slava Sv. Nikola, Valjevo-Srbija.

  6. predrag

    Predrag
    Krsna slava Jovandan . Višegrad , Republika Srpska u Bosni i Hercegovini.

    • Veljko

      Predraže da li si ti od Milivoja Jovičića?

      Srdačan pozdrav,

      Veljko Jovičić

    • Pavle Jovičić

      Mi smo rod slvino istu slavu Svetog Jovana.Inače sam iz sela Ljubinić kod Obrenovca.Doselili smo u Srbiju 1860 godine iz oblasti Osat kod planine Tabla današnja Srebrenica i okolina.

  7. Familije-prezimena Jovičić po mestima življenja i Kolubari i Podgorini. Prema knjizi Ljubomira Ljube Pavlovića „Kolubara i Podgorina“, prvo izdanje 1907. godine, najnovije izdanje 2011. godine – edicija „Koreni“ – JP Službeni glasnik Republike Srbije i SANU.

    Ostale podatke porodica Jovičić, odakle su i kada doseljeni kao i Krsnu slavu možete saznati u tekstovima pomenutih mesta.

    -Gunjica
    -Klinci
    -Pepeljevac
    -Stubao
    -Cvetanovci-1
    -Cvetanovci-2

    • Srđan

      U selu Markovoj Crkvi, opština Lajkovac, danas postoje porodice Mićići i Dimitrijevići, obe slave Jovanjdan. Ono zbog čega ih navodim je to da u tefterima iz doba kneza Miloša, koje sam iščitavao u Državnom arhivu Srbije, a nastalim ranih 1830-ih godina,

      postoji prvo jedna, potom dve kuće u kojima se kao poreske glave pominju Dimitrije i Mića Jovičić. Kako obe gorepomenute porodice slave istu slavu i žive jedna pokraj druge, a imaju predanje da su istog porekle, to i njih možemo staviti u koš Jovičića koji slave svetog Jovana.

  8. Ivan Jovicic

    Zivim u Zminjaku (Macva) krsna slava Djurdjic na lokalnom sajtu postoje podaci o prezimenima i familijama koje su doseljene u moje selo, mi se vodimo kao Jovicici 2 ne zna se poreklo.

    http://macva.awardspace.com/index.php?page=zminjak

    Zna se da se doselio moj pradeda Joca ali ne znam se ni odakle ni tacno kada.

    • Sanja

      Ja sam iz sela Bistrica, kod Lazarevca, mi takodje slavimo Djurdjic. Ne mogu naci nista konkretnije od toga, da su se moji preci, tu naselili negde u osamnaestom veku, takodje se ne zna odakle. Pozdrav za Vas.

    • Goran Jovicic

      Dva brata se doselila iz Hercegovine,pobegli od Turaka. Jedan je otisao za Macvu a drugi za Semberiju. Doselili se u drugoj polovici 19 veka. Moje poreklo je iz Semberije

  9. Ivan Jovicic

    Zivim u Zminjaku (Macva) krsna slava Djurdjic na lokalnom sajtu postoje podaci o prezimenima i familijama koje su doseljene u moje selo, mi se vodimo kao Jovicici 2 ne zna se poreklo.

    http://macva.awardspace.com/index.php?page=zminjak

    Zna se da se doselio moj pradeda Joca ali ne znam se ni odakle ni tacno kada. Godinama pokusavam da saznam nesto vise o tome ali nigde ne mogu da pronadjem informacije.