Порекло презимена Јевтић

18. фебруара 2012.

коментара: 77

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

ЈЕВТИЋИ

(живе у Горњој Бијелој)

Огранак су Вуловића, а када су се од њих одвојили, не зна се. Казују да су им најближи Шобићи.

Неђељко Јевтић, учесник балканских и Првог свјетског рата, погинуо је у чувеној Мојковачкој бици 1916. године, као борац Ускочког батаљона.

Славе Ђурђевдан, а прислужују Никољдан.

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997. (страна ), приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

 

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (77)

Одговорите

77 коментара

 1. Nemanja

  Pozdrav ima neko podatke o Jevtićima iz Zagrađa?

 2. Miloš

  Da li neko zna nešto o Jevtićima iz sela Vodice(Smederevska Palanka)?
  Slava Nikoljdan.Hvala

 3. Милица Јевтић

  Да ли неко зна о Јевтићима из околине Бајине Баште, или саме Баште…? Слава Свети архангел Михаило.
  Миленко Јевтић је досељен у Београд где је узео Јелисавету за жену, троје деце су имали: Олгу (удато Бурлић), Слободанку и Марка, који је био универзитетски професор.
  По доласку комунизма, Миленку је одузета имовина на Кошутњаку јер је био близак краљевској породици, након чега је радио као носач пртљага на железничкој станици. Пре тога, бавио се дрвном индустријом.
  У суштини, покушавамо да дођемо до информација о сада већ покојном Марку Јевтићу, знамо само да је живео у Сао Паолу, скончао у Приштини и за собом оставио ћерку и сина из два различита брака.
  Не би шкодило ни да добијемо подробније информације о целокупној фамилији.

  • Darko Jevtic

   Mi smo porodica Jevtic iz tvrdojevca kod uba a doseljeni iz sela grcic gornja tresnjica krsna slava nam je sv.ahangel mihailo (miholjdan. 12.10)

  • Milan Jevtic

   Pozdrav Milice 🙂

   Ja sam rodjen u Bajinoj Basti,mada vec 20 godina zivim u Svedskoj. Da budem iskren nisu mi poznate ove osobe koje si navela mada ja sam rodjen 1984 godine tako da jedino mogu da se raspitam kod starije rodbine 🙂 Pozdrav

  • Nikol

   Pozdrav svima, jako bi mi bilo drago ako bi itko od vas imao kakvu informaciju. Ovakva je stvar moja mama nikad nije upoznala svog tatu, a ja nikada svog dedu zanima nas ta strana a jedino sto znamo je dio koji nam je baka rekla. ovo su informacije koje imamo zvao se Mića ili Milan Jevtić rodom je bio iz Šapca imao je sestru. Studirao je Pravo u Beogradu poslije je presao u Niš na pravo bio je vanredni student. Za to vrijeme zivio je u studentskom domu soba broj 1783.Preko ljeta je radio na Adi Ciganliji preko student servisa 1971 na parkingu kraj Save.
   Mama je rodena 1972 i on ju je dosao trazit dok je bila curica u Hrvatsku ali niko tada u selu nije zvao moju baku Milka Vrga nego Seja e sad prošlo je puno godina al ako neko zna kako bi mogli doci do arhive studenata te godine na fakultetu ili u tom domu puno bi nam pomoglo. Hvala vam unaprijed na odgovorima.

 4. Marina Jevtic

  Znacilo bi mi puno ako neko zna odakle su dosli Jevtici iz Globodera kod Krusevca.hvala puno

 5. Molba za Jevtice slave Jovanjdan selo Posavotamnavski Belotic, opstina Vladimirci

 6. Катарина

  Да ли можете да ми кажете нешто о пореклу Јевтића из Србовца? Наша крсна слава је Св. Георгије. Хвала унапред.

 7. Ненад

  Да ли можете да ми кажете нешто о пореклу Јевтића из Кусатка(село код Младеновца)? Наша крсна слава је Митровдан. Хвала.

 8. Baćo

  Ko zna nešto više o porodici Jevtić iz Godečeva i precima, neka mi se javi da ukrstimo podatke i tako saznamo nešto više.
  [email protected]

 9. Tijana

  Pozdrav . Da li neko ima informaciju o Jevticima iz sela Božići , opstina Skelani . Krsna slava Lazareva subota (Vrbica)

 10. Andrija

  Pozdrav,da li neko moze da mi kaze nesto vise o Jevtićima iz Krajkovca opstina Merošina kod Niša.Krsna slava Srdjevdan.Doseljeni su iz Orana na Kosovu,da li neko zna nesto više?hvala.